25.10.2011,

Βήμα πρόκρισης χθες ο ΠΑΟΚ, φιλότιμη αλλά τρίτη ήττα η ΑΕΚ

ΑΦΕΝΤΙΚΟ Ο ΠΑΟΚ
Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Σάμροκ Ρόβερς και έβαλε πλώρη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ο δικέφαλος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης κατάλαβε ότι αυτός θα ήταν που θα έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και θα ήταν ο κυριάρχος του αγώνα. Ολες οι προσωπικές μονομαχίες ήταν υπέρ των παικτών του, ενώ εμφανέστατη ήταν και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Οι ευκαιρίες ήταν αρκετές, όμως το γεγονός ότι η Σάμροκ δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, έκανε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να επιζητούν το κάτι παραπάνω και να μην απλοποιούν τα πράγματα.

Ειδικά μετά το καταπληκτικό γκολ του Λαζάρ, με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ κι ενώ θα μπορούσαν οι παίκτες του να καθαρίσουν το παιχνίδι, επέλεξαν να κάνουν περίτεχνες ενέργειες και να μην έχουν ουσία στις προσπάθειές τους. Ομως η εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια, που κανείς δεν στοιχημάτιζε ότι κάτι θα μπορούσε να χαλάσει τη βραδιά. Ακόμα και όταν οι Ιρλανδοί ισοφάρισαν το σκορ, κανένας φόβος δεν υπήρχε για την τελική έκβαση του αγώνα.

Και πράγματι το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αποκατέστησε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση και μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, ο Χαλκιάς ήταν απλός θεατής του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει έτσι τους τρεις βαθμούς, που τον διατηρούν σε θέση ισχύος αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με νίκη στην Ιρλανδία και προσοχή στο ματς με την Ρούμπιν Καζάν, ο στόχος θα έχει επιτευχθεί, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-1 από την Λοκομοτίβ Μόσχας για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ντιμίτρι Σίτσεφ (47′, 71′), Φελίπε Καϊσέδο (90+3′), ενώ είχε μειώσει προσωρινά στο 88′ ο Δημήτρης Σιαλμάς.

Η εμφάνισή της ήταν πολύ καλή, σε συνέχεια αυτής εναντίον του Ολυμπιακού. Φαίνεται ότι ο προπονητής Νίκος Κωστένογλου έχει το μαγικό ραβδάκι.. Λίγο η αστοχία και ατυχία, κυρίως του Μπέλεκ, στην τελική προσπάθεια και λίγο τα αμυντικά λάθη οδήγησαν στην τρίτη ήττα σε τρεις αγώνες, γεγονός που ουσιαστικά εξανεμίζει τις ελπίδες για κατάληψη της μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του Ομίλου που οδηγούν στην πρόκριση στους 32 του Europa League.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε