23.10.2011,

Ο υπουργός των συλλυπητηρίων…

  • 21 Οκτωβρίου 2011 16:14
  • Αριθμός σχολίων: 0

του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου

προέδρου της Νεολαίας ΛΑΟΣ

Παρακολουθήσαμε τον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή να δίνει με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει τόσο καλά, τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος των επεισοδίων. Προφανώς υποθέτει πως αυτή του η δήλωση επαρκεί για να καλύψει τις ευθύνες που του προσάπτουν οι αρμοδιότητες του ως υπουργού. Και γιατί να υποθέτει κάτι διαφορετικό αφού και πριν 11 χρόνια, έκλεισε ο φάκελος των ευθυνών του υπουργείου Ναυτιλίας για την υπόθεση του Σάμινα, απλά με τα συλλυπητήρια του, με το ίδιο θλιμμένο ύφος σαν το χθεσινό, προς τις 81 οικογένειες των θυμάτων.

Όμως, όπως στην υπόθεση του ναυαγίου του Σάμινα, έτσι και στην χθεσινή, υπάρχουν τεράστια αναπάντητα ερωτήματα, που δεν απαντώνται απλά με τα γνωστά θλιμμένα υπουργικά συλλυπητήρια.

Δεν μας εξήγησε ο κος Παπουτσής τον λόγο για τον οποίο η αστυνομία εχθές παρέδωσε την περιφρούρηση της Βουλής στο ΠΑΜΕ. Δεν διέψευσε ο υπουργός τα στελέχη του ΠΑΜΕ που μας πληροφόρησαν εχθές από τα δελτία ειδήσεων πως η αστυνομία δεν παρενέβη στα επεισόδια, κατόπιν συνεννόησης που είχαν αυτοί με τους αρμόδιους αξιωματικούς. Δεν μας εξήγησε γιατί η αστυνομία παρακολουθούσε επί μία ώρα αμέτοχη τις ανεξέλεγκτες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών.

Θεωρώ πως υπάρχουν δύο βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο υπουργός των συλλυπητηρίων:

1) Πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο ίδιος ή η κυρία Αλέκα Παπαρήγα;

2) Θα διεξαχθεί ΕΔΕ για τους αξιωματικούς που υπάκουσαν στις εντολές των στελεχών του ΠΑΜΕ ή η εντολή της μη παρέμβασης της αστυνομίας προερχόταν από τον ίδιο;

 

Δεν περιμένουμε ο Χρήστος Παπουτσης να επιδείξει την ευαισθησία και την ευθιξία που επέδειξε στην υπόθεση του Σάμινα ο Παντελής Σφινιάς. Θα περιμέναμε όμως να μας δώσει μία τελική απάντηση. Πόσους ακόμα νεκρούς πρέπει να φορτωθεί στην πλάτη του ως υπουργός, προκειμένου να αποφασίσει ότι αυτό το επάγγελμα δεν του κάνει;

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε