26.9.2011,

Στις αγορές για 7 δισ. ευρώ βγαίνει η Ισπανία

Έως και 7 δισ. ευρώ αναμένεται να «ζητήσει» η Ισπανία από τις αγορές με νέα δημοπρασία ομολόγων σήμερα. Η κρατική εταιρεία Sociedad Estatal Loterias & Apuestas del Estado SA που είναι επιφορτισμένη με τη διεξαγωγή των δημοπρασιών, έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Sociedad Estatal Loterias, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες των τελευταίων ετών για το ισπανικό δημόσιο.

Το βλέμμα τώρα τόσο της ισπανικής κυβέρνησης, όσο και των αγορών είναι στραμμένα στο επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί η Μαδρίτη.

Παρ’ ότι η ισπανική Βουλή υπερψήφισε τη θέσπιση του συνταγματικού «χρυσού κανόνα» για το χρέος και το έλλειμμα, τα spreads των ισπανικών ομολόγων διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα καθώς οι περιφερειακές κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στους στόχους για περικοπή των ελλειμμάτων αλλά και την απειλή για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας από τον οίκο Fitch Ratings να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την ισπανική οικονομία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε