23.12.2013,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Στείλτο Email

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων, οι οποίοι του έθεσαν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρώτη ναυπηγο-επισκευαστική βάση της χώρας. Οι εργαζόμενοι, δήλωσαν ιδιαίτερα υπερήφανοι για την κατασκευή των 3 υποβρυχίων στα ελληνικά ναυπηγεία, από «ελληνικά χέρια» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά. Τη θέση αυτή συμμερίστηκαν, συμφώνησαν και επικρότησαν τόσο ο Πρόεδρος, όσο και τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ που συνόδευαν τον Πρόεδρο.

Από πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, τόνισε προς τους εργαζομένους ότι το κόμμα βρίσκεται στο πλευρό τους, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους και επανέλαβε τη σημασία που έχει η άμεση επαναλειτουργία των ναυπηγείων όχι μόνο από οικονομικής και κοινωνικής απόψεως, αλλά κυρίως από πλευράς εθνικής ασφάλειας.

«Σήμερα η Ελλάδα εν μέσω σοβαρών εθνικών προκλήσεων, έχει περισσότερο παρά ποτέ την ανάγκη της διατήρησης της λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων εθνικής σημασίας, όπως είναι τα Ναυπηγεία. Παράλληλα, πρέπει να αποπερατωθεί η κατασκευή και να αποδοθούν άμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό τα 3 υποβρύχια τύπου 214, καθώς και το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο τύπου 209 «Ωκεανός», για το οποίο απομένει μόνο η φάση των δοκιμών εν πλω.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Β. Καρακίτσος και ο Γραμματέας του σωματείου κ. Ευαγγ. Μπαλογιάννης, ξενάγησαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του κόμματος που τον συνόδευαν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων και το Τμήμα κατασκευής των νέων υποβρυχίων τύπου 214.

Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ συνόδευαν κατά την επίσκεψη η Γραμματέας της Κ.Ε ΛΑ.Ο.Σ Κα Ελ. Τσάρου, ο τ. Αναπλ. Υπουργός Άμυνας, πρέσβης (ε.τ) κ. Γ. Γεωργίου, η Γραμματέας του Π.Σ ΛΑ.Ο.Σ κ. Αικ. Βαρβιτσιώτη, οι Γραμματείς Άμυνας Αν/χος (ε.α) κ. Κων/νος Κοντούλης, Πολ. Σχεδιασμού Αλ. Οικονόμου, Ιδεολογικού Μ. Βάρδας, Συνδικαλισμού Χρ. Κασιμάτης, Προγράμματος Οθ. Φλωράτος, ο Γ. Δ/της ΛΑ.Ο.Σ κ. Π. Λιβανίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Β2Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ και πρώην εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ. Γ. Καλογεράκης.