25.11.2013,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε.Α.Σ

Στείλτο Email

 

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013

  

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε.Α.Σ

 

 

Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ) επισκέφθηκε την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από ομάδα ανωτέρων Στελεχών  και ειδικών  μηχανικών  του Κόμματος.

Ο Πρόεδρος το ΛΑ.Ο.Σ. επισκέφθηκε τους χώρους παραγωγής των Ε.Α.Σ και στη συνέχεια, συναντήθηκε με τα Σωματεία των Εργαζομένων και τη Διοίκηση, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μοναδική, σε λειτουργία, Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. 

Ο κ. Καρατζαφέρης, επανέλαβε την πάγια θέση του ΛΑ.Ο.Σ. περί της ανάγκης διατήρησης υπό Κρατικό έλεγχο σε  πλήρη λειτουργία  των Ε.Α.Σ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) και  λόγω των ειδικών μεγάλων-και μοναδικών στην ΕΕ-  αμυντικών αναγκών της χώρας. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να αναδείξουν με κάθε τρόπο το θέμα της διατήρησης σε λειτουργία των Ε.Α.Σ και προς τούτο, έθεσε στη διάθεσή τους τα Μ.Μ.Ε (αρτ τηλεόραση, ραδιόφωνο, «Α1» εφημερίδα) για τον σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Δεμίρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωτ. Χριστογιάννη, όπου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες για σύναψη νέων συμβάσεων και συνέχισης της λειτουργίας και τόνισε τις ευθύνες της διοίκησης για να διατηρηθεί σε λειτουργία η μοναδική ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Τον Πρόεδρο συνόδευαν η Γραμμ. της Κ.Ε ΛΑ.Ο.Σ κα. Ελ. Τσάρου, ο τ. Αναπλ. Υπουργός Άμυνας, πρέσβης ε.τ Γ. Γεωργίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου τ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτης, οι Γραμμ. Άμυνας και Ανάπτυξης κ. Φλωράς και Κοντούλης, καθώς και τους μηχανικούς κ. Ο. Φλωράτο (Γραμμ. Προγράμματος), Μ. Βάρδα (Γραμμ. Ιδεολογικού), Αλ. Οικονόμου (Γραμ. Πολιτικού Σχεδιασμού), Χ. Κασιμάτη (Γραμ. Συνδικαλιστικού), και τον Περιφερειάρχη Αττικής (και Τομ.  Β5 Δάφνης) κ. Β. Στίγκα.