13.1.2014,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 (Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ)

Στείλτο Email

Αθήνα,6 Νοεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 (Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ)

 

«Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο. Όσο η Ελλάδα χρειάζεται να δανείζεται χρήματα, τόσο θα μπαίνουν νέοι όροι και νέα μέτρα. Ο κ. Σαμαράς θέλει να «ροκανίσει» το χρόνο και να «γλυκάνει» τη διαδικασία. Έχουμε τώρα μια χρυσή ευκαιρία να αναστείλουμε τη δράση της Τρόικας για 7-8 μήνες».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη.

 

Για την φορολογία στα αγροτεμάχια

Εάν πρέπει να φορολογείται ένα αγροτεμάχιο, πρέπει να φορολογείται εκείνο το οποίο δεν καλλιεργείται για να οδηγήσει τον ιδιοκτήτη να το δώσει προς καλλιέργεια. Από εκείνο που καλλιεργείται, όλο και κάτι παίρνει η πολιτεία σε αντίθεση με αυτό που δεν καλλιεργείται και η πολιτεία δεν έχει κανένα όφελος. Άρα λοιπόν για να καλλιεργηθεί πρέπει να βάλουμε φόρο. Για να έχεις ένα κτήμα και να κάθεται, θα πληρώσεις. Εάν το έχεις και καλλιεργείται, τότε δεν πληρώνεις τίποτα επιπλέον. Η ουσία είναι ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη γη μας. Να πάρουμε και από τις εκκλησίες κτήματα τα οποία είναι ανενεργά, δίνοντας στην εκκλησία ένα κάποιο ποσό.

Έχουμε πολλά κτήματα τα οποία δεν καλλιεργούνται και αυτό είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.

 

Τις ωφελείται

Από την δολοφονία των δύο παιδιών της Χρυσής Αυγής δεν ωφελείται κανένας. Ούτε η αριστερά, γιατί δημιουργεί ανασταλτικά αντανακλαστικά στον αστικό κόσμο που πήγαινε προς τα εκεί, ούτε ο κ. Σαμαράς γιατί το πολύ αίμα που έρρευσε στα χέρια του, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως ένα σημείο εκβιασμού από κάποιους που ενδεχομένως θα του έλεγαν: «κοίταξε πόσο ρευστή κατάσταση έχεις». Ούτε και η Χρυσή Αυγή ωφελείται γιατί οι γονείς λένε στα παιδιά τους: «δεν θα πας παιδί μου ξανά σε αυτούς». Ούτε βέβαια η κοινωνία η οποία έδειχνε να ξυπνάει από ένα λήθαργο και οι καταστάσεις αυτές την τρομάζουν ακόμα περισσότερο. Άρα κανείς δεν ωφελείται στο εσωτερικό

Γίνανε πάρα πολλές δολοφονίες στην Ελλάδα, αυτά τα 38 που δρα αυτή που περιγράφεται ως «τρομοκρατία». Ποτέ όμως δεν είχαμε «χαριστική βολή». Τώρα λοιπόν είχαμε, γεγονός που καταδεικνύει, χωρίς να είμαι ο ειδικός βέβαια, ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες. Αυτοί που θα ήθελαν αποσταθεροποίηση της χώρας από το εξωτερικό, είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να έχουν περισσότερο έλεγχο και λιγότερη αντίσταση από την κοινωνία. Αυτό μειώνει τις αντιστάσεις της κοινωνίας. Αυτό το οποίο βλέπω, είναι ότι αυτό το κτύπημα ήταν ένα κτύπημα εις βάρος της ελληνική κοινωνίας η οποία πάλι μαζεύεται, πάλι γίνεται «σκαντζόχοιρος».

 

 

 

Για την προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου

Δεν μπορεί να πηγαίνει φυλακή ο αρχηγός ενός κόμματος επειδή κάποιο μέλος του έκανε μία δολοφονία. Εάν αυτό συνέβαινε πριν από ένα αιώνα, ο Βενιζέλος θα πέρναγε όλη τη ζωή του στη φυλακή. Όπως και ο Τσαλδάρης. Οι οπαδοί των μεγάλων κομμάτων, ενίοτε δημιουργούν τέτοιου είδους θέματα. Θα έπρεπε να έχουν πάει μέσα τον Βενιζέλο για τη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη που ήτανε και επώνυμος. Αυτή η συνταγή είναι επικίνδυνη. Πέρα από την εμπάθεια που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτούς, δικαιολογημένη θα έλεγα και αυτή, το ερώτημα είναι το εάν είναι κόμμα η Χ.Α ή είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Να είναι και τα δύο ταυτόχρονα, δεν γίνεται. Μέσα στη Βουλή να έχουν δικαιώματα, να παίρνουν το λόγο από τον Πρόεδρο της Βουλής, να συμμετέχουν στις Επιτροπές, να ψηφίζουν και από την άλλη μεριά, να ακούω ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση. Τρομοκρατική οργάνωση θα γίνουν επίσημα την ημέρα που θα υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Όσο η απόφαση δεν έχει βγει, κατηγορούνται ως τρομοκρατική οργάνωση. Δεν υπάρχει απόφαση της δικαιοσύνης. Υπάρχει ένα «κατηγορώ» του κ. Εισαγγελέως. Όλα αυτά τα περί «συμμορίας» και «συμμοριτών» μας ταλαιπώρησαν τουλάχιστον σαράντα χρόνια.

Θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω εάν βγει τελεσίδικη απόφαση περί εγκληματικής οργάνωσης, πράγμα το οποίο έλεγα από το Φεβρουάριο του 2012 και ουδείς με άκουγε, γιατί τότε έπρεπε να εξαφανιστεί ο δικός μας πολιτικός λόγος και να έρθει ο πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής.

Πιστεύετε ότι είναι δημοκρατικό να έρχεται ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και να λέει «Δεν δέχομαι ερωτήσεις από τη Χρυσή Αυγή»; Ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής και ποιο Σύνταγμα το λέει αυτό; Ο κίνδυνος, όπως λέει και ο φιλόσοφος, είναι ότι «πολεμώντας το δράκο να μεταμορφωθούμε και εμείς σε δράκους».

Όχι, δεν θα μεταμορφωθούμε σε δράκους, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους δράκους που βρίσκονται στο πολιτικό σύστημα.

 

Για τις ενέργειες της Τρόικα

Πέρυσι το Φεβρουάριο, όταν ήμουν στη «συγκυβέρνηση» είχα στείλει στους άλλους εταίρους (Σαμαρά & Βενιζέλο), στον Πρωθυπουργό και στα υπόλοιπα μέλη της τότε συγκυβέρνησης, μια επιστολή όπου ανάμεσα στα άλλα έλεγα ότι είναι «επιβεβλημένη η προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να αποφανθεί το ίδιο για το παραδεκτόν και τη νομιμότητα (Συνθήκη Λισαβόνας, Ευρωπαϊκό κεκτημένο) των νέων απαιτήσεων των Ευρωπαϊκών οργάνων ως προς τις ρυθμίσεις του δημόσιου φορέα της Ελλάδος και τη νέα δανειακή σύμβαση».

Τότε μου έφεραν αντιρρήσεις. Το πήγα μόνος μου -η γραφειοκρατία το καθυστέρησε 18 μήνες- και τώρα, γίνεται Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή για τη νομιμότητα των πράξεων της Τρόικας. Εγώ, αν ήμουν στη θέση του κ. Σαμαρά, θα έλεγα: «ώσπου να βγει η απόφαση για τη νομιμότητα των πράξεων σας, δε συζητάω μαζί σας». Ο κ. Σουλτς το είπε άλλωστε χθες, στην επίσκεψή του στην Αθήνα, πως θα ελεγχθούν όλα και οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο εδώλιο. Εμείς λοιπόν τώρα, ως υπεύθυνοι σ΄ αυτή τη χώρα, εάν είμαστε, γιατί δε λέμε: «αναστέλλεται η οποιαδήποτε πράξη σας μέχρι να εγκριθεί η νομιμότητά σας»;.

 

Για τα μέλη της Τρόικα

Το θέμα είναι μην πάνε μέσα και οι εντολοδόχοι, πέρα από τους εντολοδότες. Αυτή η φοβία που έχει απλωθεί σε όλο το πολιτικό σύστημα και όχι περιοριστικά στη συγκυβέρνηση κάνει κακό.

Πρέπει κάποια στιγμή να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό το “yes sir” σε όλα είναι προσβλητικό. Οι Έλληνες περιμένουν κάτι παραπάνω, γιατί έχουν χάσει παντελώς την αξιοπρέπειά τους, πέρα απ’ το πορτοφόλι τους. Και ακόμα αυτό το παραμύθι: «Ευρώ ή δραχμή», ένα απ’ τα δύο θα πρέπει να κρατήσουμε: Το Ευρώ ή το σπίτι μας. Ας κρατήσουμε λοιπόν το Ευρώ. Αλλά τι θα γίνει με τα σπίτια που ήδη, πολλοί συνέλληνες έχουν χάσει;

 

Για το βίντεο με τη δολοφονία μπροστά στα γραφεία της Χ.Α.

Είναι χυδαίο. Αυτά τα βίντεο διαρρέουν για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια του βίντεο. Εάν φαινόταν κάποιο πρόσωπο θα πίστευα πως είχε κάποια ουσία και σημασία. Πιστεύω πως είναι άλλου είδους τεχνάσματα, άλλου είδους παιχνίδια τα οποία δεν μπορώ ακόμα να αξιολογήσω.

 

Για τυχόν υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας

Η προσπάθειά μου τώρα κατατείνει για το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο το γνωρίζω πολύ καλά, όπου διετέλεσα για χρόνια αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών. Αλλά τα πάντα ρει. Αν άλλαζε ο Σαμαράς πολιτική και έλεγε «mea culpa, δεν βγαίνει αυτό το πράγμα» και υιοθετώντας αυτή την άποψη επιζητούσε δύναμη για να τους διώξει από δω, τότε δεν θα μπορούσα να είμαι στο όχι.

 

Για συνεργασία με τη Χ.Α.

Θα «πηγαίνατε» με μια γυναίκα που είχε AIDS;

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Δρίτσα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) τόνισε:

Ο καθένας μπορεί να μιλά για μεταμορφώσεις, αλλά να μιλάει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που χθες ο αρχηγός σας ήταν στο Πανεπιστήμιο που χρηματοδοτεί ο Soros; Από το Stalin μέχρι τους σταθμάρχες της CIA υπάρχει μεγάλη απόσταση, όσο να ’ναι… Ξέρετε ότι κυβέρνηση άνευ των Αμερικανών δεν γίνεστε γι αυτό και τους «γλείφετε», τους «αγκαλιάζετε» και όλα τα συναφή. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος και δεν αποδέχεται τον Αμερικανό ως «κεχαγιά» με την ευκολία που τον αποδέχεστε εσείς. Δεν περιποιεί τιμή αυτό.