7.11.2013,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ»

Στείλτο Email

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ»

 

«Αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν ώριμα, σε 6 μήνες θα είμαστε σε μια ισορροπία και σε 2 χρόνια θα είμαστε Νορβηγία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον T/Σ ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς».

 

Για την απουσία του από τη Βουλή

Δεν είναι κακό να πέφτεις, αλλά πρέπει πάντα να σηκώνεσαι όρθιος. Και τώρα όλοι λένε ότι «ήρθε η ώρα του Καρατζαφέρη». Μετά από 1,5 χρόνο με καλούν πάλι τα κανάλια και αυτό δηλώνει ότι υπάρχει μια αλλαγή.

Αυτό το Κοινοβούλιο είναι το χειρότερο από την Μεταπολίτευση και μετά. Και το λέω από άποψη διαλόγων μεταξύ των βουλευτών.

 

Για τον κ. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας από Μαρξιστής, είχε θερμή υποδοχή στην Αμερική από τους εκεί πρεσβευτές και σταθμάρχες που του προετοίμαζαν τα «εσόδια» του για την επόμενη μέρα. Από την στιγμή που πούλησε την ιδεολογία του στους Αμερικανούς, εγώ τον ακύρωσα. Δεν μπορεί να διορίζεται ο κάθε πρωθυπουργός στην Ελλάδα από τους Αμερικανούς.

 

Για την πολιτική των κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι «έγγαμοι θύται» γιατί είναι θύτες της Ελλάδας και με την πολιτική τους θα οδηγήσουν την Ελλάδα από το κακό στο χειρότερο. Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να αποχωρήσει από το μνημόνιο, μετά την δήλωση της κ. Λαγκάρντ ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

 

Για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Παπαδήμου

Στο μεταφρασμένο αγγλικό κείμενο του μνημονίου, υπήρχαν και δύο σελίδες αμετάφραστες που ζητούσαν την υπογραφή όλων των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης Παπαδήμου πως όσο πολιτευόμαστε δεν θα ασκήσουμε άλλη πολιτική απ’ αυτή του μνημονίου. Αρνήθηκα φυσικά να κάνω κάτι τέτοιο και αποχώρησα.

 

Για την ΝΔ

Είναι μια ΝΔ κουρασμένη και όχι τόσο καθαρή. Γιατί κάποιος να πάει εκεί; Δεν πιστεύω σ’ αυτήν την ΝΔ. Δεν είναι η παλιά ΝΔ του Αβέρωφ. Η πολιτική Σαμαρά είναι η ίδια με αυτήν του κ. Παπανδρέου.

 

Το μεγάλο λάθος μου

Βάζω πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα, ενώ όλοι οι άλλοι κάνουν το αντίθετο.

 

Η κ. Μέρκελ μπλοφάρει

Τους είχα πει ότι η κ. Μέρκελ φοβάται να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη, γιατί θα διαλυθεί το ευρώ και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Και ο κ. Σαμαράς βλέπει ότι κανείς Έλληνας δεν είναι ευτυχισμένος, αλλά δεν βρίσκει την δύναμη για να φύγει. Και καθημερινά του λέω να φύγει από αυτήν την πολιτική που είναι καταστροφική.

 

Για Άδωνι και λοιπούς Νεοφιλελεύθερους

Ο Άδωνις είναι ένας πολύ ευφυής άνθρωπος, αλλά διαφωνώ στο ότι έφυγε από τον Πατριωτικό χώρο και έγινε ο πλέον νεοφιλελεύθερος. Με φοβίζουν οι Νεοφιλελεύθεροι και τους θεωρώ Άκρο. Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, εκτός του κ. Στουρνάρα και του κ. Γεωργιάδη δεν πιστεύουν σε αυτήν την πολιτική.

 

Έτοιμοι για εκλογές

Είμαστε πανέτοιμοι για εκλογές. Έχουμε κάνει μια νέα Κεντρική Επιτροπή με 115 νέα μέλη –επιστήμονες όλοι- από τα συνολικά 135. Έχουμε μεγάλη παλιννόστηση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και από ανθρώπους που ψήφισαν Χ.Α.