7.11.2013,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΙ

Στείλτο Email

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΙ

 

«Σε τι βλάπτει να γίνονται παρελάσεις; Φέρνουν σε επαφή τον λαό με τον στρατό. Και εξάλλου δεν είμαστε Λουξεμβούργο. Εδώ έχουμε σύνορα με τους Τούρκους, τους Τσάμηδες και τους ψευδο-μακεδόνες. Είναι μια εύφλεκτη κατάσταση. Χρειαζόμαστε το εθνικό φρόνημα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ ΣΚΑΙ.

 

Για την αντιμετώπιση της Χ.Α από την Πολιτεία

Είναι ακόμα κόμμα ή όχι; Αν δεν είναι, τότε γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής τους δίνει τον λόγο; Γιατί συμμετέχουν στις Επιτροπές της Βουλής; Πρέπει να ξεκαθαρίσει η Πολιτεία τι είναι η Χ.Α. Νομίζω ότι είναι αυθαίρετο το ότι είναι εγκληματική οργάνωση, χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Είναι φασιστική οργάνωση η Χ.Α, όμως υπάρχει και μια φασίζουσα αντιμετώπισή της από την Πολιτεία. Δεν μπορεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης να λέει ότι δεν απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών της Χ.Α. Δεν μπορεί να το κάνει, το επιτάσσει ο Κανονισμός της Βουλής. Άρα, με αυτή την τακτική, η Χ.Α κερδίζει. Και είδα τον Εκπρόσωπο της Χ.Α στην παρέλαση, να πηγαίνει δίπλα στους επισήμους. Είναι κόμμα ή εγκληματική οργάνωση; Ολίγον έγκυος δεν γίνεται.

 

Εδώ και 18 μήνες είχα μιλήσει δημόσια για την Χ.Α

Όταν έλεγα δημόσια, πριν 18 μήνες, ότι πρόκειται για εγκληματική, φασιστική και παγανιστική οργάνωση, κανείς δεν μ’ άκουγε. Εκείνοι που τους κουβαλούσαν στην πλάτη τους (το σύστημα και περισσότερο η ΝΔ) χρησιμοποίησε την Χ.Α για να με αποκλείσει από το πολιτικό γίγνεσθαι παίρνοντας δικούς μου βουλευτές. Τώρα που κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, έχουν αρχίσει τα γλυκοκοιτάγματα προς την δική μας πλευρά. Αν το ψάχνανε περισσότερο τότε, θα ήταν σήμερα διαφορετικά τα πράγματα.

 

Για την δήλωση Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ό,τι προτάσσει το πρωτόκολλο. Από την στιγμή που η Χ.Α είναι κόμμα της Βουλής, το κάλεσε στην παρέλαση. Και τον όρο «συμμορίτες» το ακούγαμε επί 35 χρόνια για το ΚΚΕ και ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί τους. Τώρα συμμορίτες είναι η άλλη πλευρά. Ίσως είμαστε λίγο υπερβολικοί ανάλογα με το τι μας εξυπηρετεί.

Ο παραλληλισμός του ΠΑΣΟΚ με εγκληματική οργάνωση από τον κ. Τζιτζικώστα θεωρώ ότι είναι τραβηγμένος. Το ΠΑΣΟΚ σαφώς έχει δυσμενή στοιχεία (Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης) και θα μπορούσε κάποιος αυθαίρετα να κάνει αυτή την σύγκριση. Αλλά νομίζω ότι η θεώρηση αυτή είναι λίγο αυθαίρετη.

Ο κ. Τζιτζικώστας νομίζω θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές. Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα του. Αν του μοιάσει, είναι καλός. Δεν ξέρω αν θα τον στηρίξω γιατί στις προηγούμενες εκλογές έβαλα δικό μου υποψήφιο για την θέση του περιφερειάρχη.

Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας που είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δηλώσει άθεος. Δεν έχει παντρευτεί, δεν έχει βαπτίσει το παιδί του. Ένας άνθρωπος λοιπόν που αποβάλλει τον Χριστό από το σπίτι του, αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο και για την χώρα. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μια πολιτική «λαστέξ». Λένε «όχι» στις παρελάσεις, αλλά συμμετέχουν σ’ αυτές. Είναι ένα περίεργο κόμμα που δεν ξέρω τι θέλει και που θέλει να το πάει.

 

Δύο τα «Άκρα»

Πίσω από τα γεγονότα στις παρελάσεις πέρυσι ήταν τα δύο άκρα: Η Χ.Α και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που αγκαλιάζουν τους αντεξουσιαστές. Η δεύτερη ομάδα είναι αυτοί που έκαψαν το μνημείο του Άγνωστο Στρατιώτη, είναι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου. Τους έχουμε ζήσει, τους ξέρουμε, αλλά δεν τους κατήγγειλε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και λέω στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, να ψάξει την υπόθεση της MARFIN και ποιοι έκαψαν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Υπάρχουν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α και τα τάγματα εφόδου των Εξαρχείων. Πρέπει να προστατεύσουμε την αστική δημοκρατία από τα δύο αυτά άκρα. Και αυτό θα γίνει με αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης. Όμως σ’ αυτό τον τόπο μπορείς να είσαι όσο Αριστερός θέλεις και να παίρνεις εύσημα, αλλά δεν μπορείς να είσαι όσο Δεξιός θέλεις γιατί είσαι εγκληματική οργάνωση.

 

Αναγκαία η αλλαγή πολιτική της κυβέρνησης

Ήρθαν εις «γάμον κοινωνία». Ξέρουν ότι αν χωρίσουν, θα πάνε φυλακή, ή θα προσπαθήσουν να τους πάνε φυλακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θα μπορέσει να δώσει «άρτον», θα δώσει «θεάματα» με Ειδικά Δικαστήρια. Δεν έχω καμία θέση ανάμεσά τους. Έχω όμως θέση, αν αλλάξουν πολιτική. Αν πουν «Mea Culpa» και πιαστούν από τη ρήση της κ. Λαγκάρντ η οποία είπε ότι το Μνημόνιο είναι λάθος και δεν βγαίνει, εκεί, θα συμμετάσχω σε όποιο ρόλο μου ανατεθεί.