25.11.2013,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ZOUGLA.GR

Στείλτο Email

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ZOUGLA.GR

 

«Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να διώξουμε όχι μία κακιά κυβέρνηση, ή νοοτροπία, αλλά για να διώξουμε και να εξοβελίσουμε αυτούς που είναι πίσω από αυτές τις κακές κυβερνήσεις. Είναι αυτοί οι οποίοι δίνουν τον τόνο, τον ρυθμό και αυτό είναι το πλέον ουσιώδες. Μπορούμε αύριο το πρωί αυτό το κύκλωμα που ο Καραμανλής το έχει ονομάσει «νταβατζήδες» να το εξοβελίσουμε; Θα αλλάξει η Ελλάδα!».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ZOUGLA.GR με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

 

Για την καταδίκη Τσοχατζόπουλου

Όλο το χρήμα των υποβρυχίων το πήρε ο κ. Τσοχατζόπουλος σαν Υπουργός από το 2001; Ο Τσοχατζόπουλος άρχισε να κάνει τις «αρπαχτές» όταν απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ας όψεται  ο Αρσένης ή μάλλον ο Χαραλαμπόπουλος ο οποίος πήρε τότε 17 ψήφους οι οποίοι ήταν όλοι του Τσοχατζόπουλου. Θα είχε περάσει ο Τσοχατζόπουλος μπροστά και δεν ξέρουμε ποια θα η εξέλιξη που θα είχαν τα πράγματα δυστυχώς, ή ευτυχώς για τη χώρα. Μήπως και ο άλλος που έγινε πρωθυπουργός δεν επέτρεψε να γίνουν αυτές οι λοβιτούρες, ή θέλετε να μου πείτε ότι έγινε αυτό το τεράστιο πάρτυ και ο Σημίτης έμεινε αδιάφορος;

Ήξερε και σιώπησε, που είναι κολάσιμο, ή δεν ήξερε το οποίο είναι επίσης κολάσιμο λόγω βλακείας.

Άρα λοιπόν το ήξερε γιατί δεν είναι τόσο βλάκας. Επίσης ο αδερφός του Σπύρος Σημίτης, είναι κάτι μεταξύ διοικητής του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ εκεί στη Γερμανία. Αυτός λοιπόν, δεν είχε ακούσει και δεν ήξερε τι γινότανε με την εταιρία SIEMENS, δηλαδή ένα ολόκληρο ξέπλυμα;

Κάποια στιγμή άφησε κάποιες «πινελιές» για λογαριασμό στο Τόκυο ο οποίος εννοούσε ότι αφορά στον Σημίτη, αλλά μετά σιωπή. Κάτι «διαρροές» άκουγα τότε αλλά φαίνεται ότι τα ευρήματα ήταν «πενιχρά», ή ότι απλά, δεν έπρεπε να τα πει. Είχε περάσει και από το οικονομίας και από το ανάπτυξης. Και ήξερε πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν, ότι δεν μπορεί να του διέφυγε της προσοχής. Η άποψη μου είναι ότι ο Σημίτης είπε «κάτσε τώρα που είσαι εσύ για να μην σε έχω μες στα πόδια μου για να μπορέσω να κυβερνήσω».

 

Για το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ στη δημοσκόπηση του zougla.gr

Σε εσάς κ. Τριανταφυλλόπουλε υπάρχει η έρευνα. Στους άλλους δεν υπάρχει η Έρευνα. Απλώς παίρνει ο ένας αντιγράφει και τα προσαρμόζει κατά το προσωπικό του δοκούν. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν κάνουν έρευνα. Απλά παίρνουν τα ποσοστά και το 19,6% του ενός, το κάνει 19,4%. Το 19,2% του άλλου, το κάνει 19,7% και πάει λέγοντας…

Σε εσάς έγινε έρευνα και ασχολήθηκε κόσμος. Οι άλλοι βέβαια είναι σαν το κουστούμι. Όποιος το πληρώνει το «ράβει» στα μέτρα του. Δεν μπορεί να ράψει κάποιος κουστούμι στα μέτρα κάποιου άλλου. Είναι μία πραγματικότητα. Δεν είμαστε όλοι προϊόν παρθενογένεσης σε αυτό τον τόπο. Ξέρουμε λίγο- πολύ πως λειτουργούν. Ξέρουμε ότι με το να «φυσουνάρει» κάποιος, έχει μία καλύτερη περιποίηση και αν «φυσουνάρει» πιο πολύ θα τον περιποιηθούν ακόμα καλύτερα. Από ‘κει και πέρα, το θέμα είναι εάν θέλεις να «παίξεις» μαζί τους, ή δεν θέλεις.

Ότι θέλουν δίνουν σε ποσοστά. Θυμάμαι μια φορά, όταν ξεκινούσε το κανάλι, είχα αναγγείλει μια εκπομπή, την οποία όμως δεν την έπαιξα αλλά είχε γραφτεί στη «Ραδιοτηλεόραση». Την φέρανε λοιπόν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, σε ποσοστό ακροαματικότητας 2,4%!.

2,4% ακροματικότητα, για μια εκπομπή, η οποία δεν βγήκε ποτέ στον αέρα! Όλοι αυτοί είναι ένα «κλαμπάκι». Εάν θέλουν να κάνουν δημοσκοπήσεις, να στείλει το κάθε κόμμα τον τεχνικό του σύμβουλο. Εφόσον ρωτάς για τη Ν.Δ., το ΣΥΡΙΖΑ, για τον Καμμένο να λένε «παρακαλώ στείλτε μου τον τεχνικό σύμβουλο». Μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε τώρα ότι η ΝΔ και τα αφεντικά της (η Τρόικα) δεν «φυσουνάρουνε» για να βγουν τα αποτελέσματα.

Γιατί αν βγουν τα πραγματικά αποτελέσματα θα τρέχουν και δεν φτάνουν.

 

Για την πολιτική εξέλιξη του ΛΑ.Ο.Σ

Το λέω με πολύ παρρησία και καθόλου έπαρση ότι αυτή η διαφαινόμενη και καταγραμμένη επιστροφή του ΛΑ.Ο.Σ στα πράγματα, γίνεται χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμό και χωρίς χειροφιλήματα όλων αυτών που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα. Και είστε σε θέση εν πολλοίς, να γνωρίζετε ότι πράγματι είναι έτσι τα πράγματα.

Έχω κουραστεί από ένα πράγμα απ’ το οποίο έχετε κουραστεί και εσείς κ. Τριανταφυλλόπουλε. Οσάκις κάνετε μεγάλες επιτυχίες, αλλάζετε κανάλια. Γιατί δεν μπορούσατε να συμβιβαστείτε με την ιδέα του «σηκώματος του ακουστικού». Για το ίδιο και εγώ. Ίσως είμαστε από ένα παράλληλο κοινωνικό και πολιτικό «φύραμα» φτιαγμένοι.

Δεν πήγα να προσκυνήσω, δεν πήγα να «γλείψω», αλλά περίμενα υπομονετικά ένα χρόνο. Και έλεγα: «Κάποια στιγμή θα έρθει η δικαίωση, τουλάχιστον στη αναφορά στα Μέσα Ενημέρωσης». Τώρα το ζω αυτό το πράγμα.

 

Για την πολιτική η οποία πρέπει να ακολουθηθεί

Όμως πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να διώξουμε, όχι μία κακιά κυβέρνηση, ή νοοτροπία, αλλά για να διώξουμε και να εξοβελίσουμε αυτούς που είναι πίσω από αυτές τις κακές κυβερνήσεις. Είναι αυτοί οι οποίοι δίνουν τον τόνο, τον ρυθμό και αυτό είναι το πλέον ουσιώδες. Μπορούμε αύριο το πρωί αυτό το κύκλωμα που ο Καραμανλής το έχει ονομάσει «νταβατζήδες» να το εξοβελίσουμε; Θα αλλάξει η Ελλάδα! Παρακολουθώ το βράδυ στα δελτία των 8, το πως μεθοδεύουν, πως αλλοιώνουν, πως ασελγούν επί των συνειδήσεων των πολιτών. Και αυτό είναι μεγάλο έγκλημα. Γιατί μεγαλύτερο έγκλημα απ’ το μαχαίρωμα του σώματος είναι το μαχαίρωμα της ψυχής.

 

Για τα ποσοστά των κομμάτων

Αυτοί όλοι θα επιχειρήσουν να συγκροτήσουν μια «Ελιά». Τώρα ποιος θα πάρει ποιο «κλαδί» αυτό θα φανεί αργότερα. Το θέμα είναι αν η άλλη πλευρά, μπορεί να ασκήσει μια πολιτική πιο ελκυστική προς τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα βλέπουν τις «βρωμιές» στη «τζαμαρία» και δεν μπαίνουν μέσα. Ο κ. Σαμαράς, πρέπει να καταλάβει πως αυτή η πολιτική είναι ατελέσφορη. Δεν είναι μονόδρομος, αλλά μονόδρομος προς το γκρεμό. Ένα γενναίο «mea culpa» θα βοηθούσε πολύ και ιδιαίτερα την αστική Δημοκρατία που τώρα πτωχεύει προς τέρψη των άκρων.

 

Για τις δημοσκοπήσεις

Δεν χρειαζόμαστε τις δημοσκοπήσεις. Καλύτερα που δεν μας συμπεριλαμβάνουν. Εμείς αφουγκραζόμαστε τον ελληνικό λαό. Αυτά που ακούγονται στα καφενεία, που όλοι μιλάνε για τη δικαίωση του Καρατζαφέρη και αυτό είναι που μας ενδυναμώνει. Έχουμε σήμερα περισσότερα πολιτικά γραφεία απ’ ότι όταν είχα 2009. Διώξαμε τις «μαύρες γάτες» και βαδίζουμε συγκροτημένα.

 

Για τις «μαύρες γάτες»

Φοβάμαι να τους αναφέρω, μήπως και ξεχάσω κάποιον… Όλοι αυτοί που έπαιζαν διπλό ρόλο και ανακάτευαν την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος.

 

Για πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝ.ΕΛ

Δεν είναι σίγουρο ότι όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κ. Καμμένου θα στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σήμερα βουλευτές του κ. Καμμένου που είναι πιο κοντά στη Ν.Δ. παρά στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια ρευστότητα γύρω απ’ το σενάριο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ απ’ τους ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος έχει μαζευτεί, ιδιαίτερα μετά το «λυντσάρετε τον Δήμαρχο…». Είναι μεγάλο το βάρος της απόφασης να στηριχθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για την ανοδική πορεία του ΛΑ.Ο.Σ

Όντως, έχουμε μια ουσιαστική άνοδο. Άνθρωποι οι οποίοι επέμεναν σε κάποια «τσιτάτα», τώρα αναγνωρίζουν το δίκαιο των χειρισμών μας. Εγώ υπόσχομαι αυτό να το κεφαλαιοποιήσω και να μην το εξαντλήσω με πράξεις, κινήσεις ή λόγους που θα ήταν αφαιρετικοί. Με χαρά μου σας ανακοινώνω, ότι το Σάββατο στις 19 του μήνα θα έχουμε μια συγκέντρωση στο Βελίδιο, το οποίο δεν μπόρεσαν να γεμίσουν ούτε Σαμαράς ούτε Καμμένος. Εμείς ευελπιστούμε να το γεμίσουμε…

 

Για πιθανή υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων

Δεν έχω σκεφθεί πιθανή υποψηφιότητα. Βλέπω όμως ένα ολόκληρο κόσμο να το συζητάει και να το αναφέρει. Η υποψηφιότητα είναι ωστόσο ένα θέμα που θα χρειασθεί σύντομα να αντιμετωπισθεί. Ο κ. Σαμαράς θα χρειαστεί να δελεάζει τους υποψήφιους με «δωράκια» σε λίγο, προκειμένου να δεχθούν να συμμετάσχουν. Ήδη ο κ. Δένδιας αρνήθηκε. Επιπλέον, όποιος απ’ τη Ν.Δ δεχθεί, αυτόματα θα καταδικάζεται. Δημιουργούνται δηλαδή συνθήκες όπου μόνο ένα «βαρύ» όνομα θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Ο νυν Δήμαρχος, αν και συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικός «Δήμαρχος». Η Αθήνα χρειάζεται ένα δήμαρχο τύπου Τζουλιάνι για να λύσει τα προβλήματα της πόλης και  στην ανάγκη να αντιμετωπίσει και την ολιγωρία της κυβέρνησης. Σίγουρα η Δημαρχία δεν είναι ο πρώτος μου στόχος, αλλά δεν είναι και κάτι που θα αποκρούσω μετά βδελυγμίας. Εάν ποτέ πάω, θα πάω για να καθαρίσω τη βρωμιά. Η Αθήνα χρειάζεται ένα Δήμαρχο που να σηκώνει το τηλέφωνο και να δίνει λύσεις.

 

Για τη Χρυσή Αυγή

Τα κίνητρα για την δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικά. Στη ζωή είσαι ή με το γινάτι, ή με τη λογική. Εγώ θέλω να είμαι με τη λογική. Γι αυτό και πιστεύω πως η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής έπαιξε ρόλο. Αν αφαιρέσουμε όμως την αγανάκτηση από την εξίσωση, ο κόσμος θα γυρίσει στην αστική Δημοκρατία. Είναι δυνατόν αυτοί που γράφουν για τον Πάνα και βρίζουν τον Ιησού να έχουν κάποια απήχηση στο μέσο Έλληνα ορθόδοξο;

 

Για τον κ. Τσίπρα

Όσο δικαίωμά του είναι να μην κάνει θρησκευτικό γάμο, να μην βαφτίζει το παιδί του Χριστιανό και να δηλώνει άθεος, άλλο τόσο δικαίωμα του ελληνικού λαού είναι το να ξέρει τι ψηφίζει. Εγώ τουλάχιστον ανάμεσα σ’ ένα Χριστιανό Ορθόδοξο και έναν άθεο, προτιμώ τον Χριστιανό Ορθόδοξο. Η παροιμία λέει: «από πού κρατάει η σκούφια του και σε τι Θεό πιστεύει». Ε, κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό…

 

Για το «αντιφατικό μας Σύνταγμα

Ο ομιλών «αιρετικός» δεν ψήφισε αυτό το Σύνταγμα (του 2000),  που σου επιτρέπει να κρυφτείς πίσω απ’ αυτό το απαράδεκτο άρθρο. Δείτε πόσοι και ποιοι ψήφισαν αυτό το Σύνταγμα, που δίνει το δικαίωμα στον καθένα μετά από μια θητεία στη Βουλή να τρώει τα φαγωμένα…

 

Για τον Τσοχατζόπουλο

Εάν είχε την ευφυΐα  -όπως δυστυχώς είχαν κάποιοι άλλοι- να απομακρυνθεί από την πολιτική ζωή, αφού έκανε όσα έκανε, σήμερα μπορεί να ήταν στο σκοτάδι όλα αυτά. Αλλά ευτυχώς τον πρόδωσε η επιδειξιoμανία του. Να τραβήξουμε όμως τη κλωστή να ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι…

 

Για το Ευρωκοινοβούλιο

Θα σας παραθέσω μερικά νούμερα από την εποχή που έκανα «πρωταθλητισμό», όταν ήμουν Ευρωβουλευτής την ίδια περίοδο με τον κ. Σαμαρά: 101 ομιλίες εγώ, 9 ο Σαμαράς. 670 παρεμβάσεις εγώ, 5 ο Σαμαράς. Αυτά για να ξέρουμε πόσο δούλεψε κάποιος υπέρ της Ελλάδας και πως δούλεψε κάποιος μόνο και μόνο για να ροκανίσει το χρόνο. Μ’ ενδιαφέρει πολύ λοιπόν το «σπορ» και οι λύσεις, όπως τις βλέπω τις εξελίξεις, θα έρθουν πάλι από τις Βρυξέλες και μαζί με τους ευρωσκεπτικιστές θα προσπαθήσω να παίξω το παιχνίδι για την Ελλάδα, μια που διατηρώ ακόμα σχέσεις με πολλούς από τους Επιτρόπους.

 

Για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο

Ο κ. Βενιζέλος, ακριβώς επειδή είναι ευφυής, ήθελε και πήρε έναν τίτλο, ώστε να είναι παρών. Υπάρχει και μια «όσμωση» με τον κόσμο της Ν.Δ., ώστε να μπορέσει να μεταπηδήσει εκεί αν χρειαστεί. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, από μαγαζί γωνία, είναι τώρα μάλλον γεμάτο αγωνία…