31.8.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 7 ΚΑΒΑΛΑΣ

Στείλτο Email

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 7 ΚΑΒΑΛΑΣ

 

«Το ότι δεν πρέπει να κατάσχεται η πρώτη κατοικία, ήταν δική μου πρόταση την οποία έχω καταθέσει στη Βουλή από το 2001 και την περιέφερα 10 χρόνια για να το πετύχω. Πρέπει να καταλάβουν ότι το σπίτι δεν είναι μόνο τούβλα και σοβάδες. Είναι όνειρα και αναμνήσεις δεμένα με αυτό. Δεν μπορούμε αυτά να τα διαγράψουμε στο όνομα της τρόικας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 7 ΚΑΒΑΛΑΣ.

 

Για τον Υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη

Στον κ. Γεωργιάδη μπορείς να χρεώσεις πολλά, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις την εξαιρετική του ευφυΐα. Γνωρίζοντας ότι όλοι οι υπουργοί υγείας μετά το 2000, απέτυχαν γιατί δεν μπόρεσαν να δαμάσουν του σύστημα, έχει πάρει φόρα και προσπαθεί να «ισοπεδώσει» ότι βρίσκεται μπροστά του. Δεν γνωρίζει αν θα πετύχει στο ρόλο του, αλλά νομίζω ότι το χειρίζεται πάρα πολύ άκομψα. Νομίζω ότι τελικά, θα κουτουλήσει σε τοίχο. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζοντας την δυσκολία στο έργο του συγκεκριμένου υπουργείου, έβαλε έναν άνθρωπο που δεν έχει λόγους να «κρατάει πισινές». Αλλά σε μια τέτοια περίοδο, τόσο συναισθηματικά φορτισμένη και τις ανάγκες που έχουμε, χρειάζεται περισσότερη ανθρωπιά και λιγότερο αυτό το τυπικό που προσπαθεί να βγάλει ο κ. Γεωργιάδης. Και το θέμα με τα γενόσημα δεν είναι δικό του προϊόν και δεν ξέρω γιατί το παίρνει στις πλάτες του.

 

Για τις αξιώσεις της τρόικας

Ήμουν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν υπέγραψα την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ Πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες. Όταν πήρα στα χέρια μου το μεταφρασμένο κείμενο του Μνημονίου, έλειπε από μέσα η επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ που έλεγε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης Παπαδήμου έπρεπε να δεσμευθούν με την υπογραφή τους ότι δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική από αυτή του Μνημονίου. Σαμαράς και Παπανδρέου το υπέγραψαν και κατάλαβα ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει συνεργασία μαζί τους.

Ζούμε κάτω από μια απόλυτη επικυριαρχία και η τρόικα μπορεί να κλείσει φυλακή όποιον πολιτικό θέλει μέσα σε ένα 24ωρο. Το έχει αποδεχθεί αυτό και ο κ. Σαμαράς και προσπαθούν τώρα να φύγουν από τα δεσμά της κ. Μέρκελ και να πάνε στον Αμερικανό λες και αυτός είναι καλύτερος. Δώσαμε όλα τα πετρέλαια και όλα τα ευρήματα, πριν ακόμα τα βρούμε. Με δήλωση του, ο κ. Σαμαράς έδωσε στον κ. Ομπάμα τα πετρέλαια και την ίδια ώρα έκοψε την ΔΕΠΑ από τη Ρωσία, με αυτό τον άκομψο τρόπο, για να πει ο Πούτιν ότι όποιος επενδύει στην Ελλάδα είναι τρελός. Και τι να πει όταν τον πετάς από το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ με αυτό τον τρόπο; Είναι τόσο ανόητοι. Και τώρα ο Αμερικανός θα μας κάνει ότι θέλει, ανάλογα με τις ανάγκες της Τουρκίας.

 

Για την κατάσταση στην Συρία

Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Χθες διάβασα ότι ο κ. Σαμαράς ασμένως είπε «πάρτε την Σούδα». Από την Σούδα έχουμε πολεμήσει τους Άραβες του Ιράκ, του Καντάφι και τώρα πολεμούμε τους Άραβες της Συρίας. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Σούδα μπαίνει στο «μάτι του κυκλώνα». Και θυμάμαι όταν με είχε επισκεφθεί ανώτατος αξιωματούχος του Ιράν –σε επίπεδο υπουργού- στο γραφείο μου, είχε πει ότι το βεληνεκές των ιρανικών πυραύλων φτάνουν μέχρι την Σούδα. Και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει εγώ να έχω συμμετοχή σ’ αυτόν τον πόλεμο; Αυτά λοιπόν που κάνει ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ, είναι άκρως επικίνδυνα. Όταν πήγε ο κ. Αβραμόπουλος στην Αμερική, είπε στον Ομπάμα «κάνω ότι μου ζητήσεις». Το ίδιο είπε και ο κ. Σαμαράς. Και δεν πήρε μαζί του τον κ. Βενιζέλο για να κάνει μόνος του την συμφωνία.