12.11.2013,

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑ.Ο.Σ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. “ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ”

Στείλτο Email

Αυτές τις μέρες συνεχώς ακούμε μέτρα που θέλει να πάρει το Υπουργείο για τα ανασφάλιστα οχήματα, πρόστιμα που θα επιβάλλει η τροχαία για τα ανασφάλιστα οχήματα, ασφαλιστικές εταιρίες που ανακαλείται η άδειά τους και αφήνουν ανασφάλιστα οχήματα, διάφορες πολιτικές για τα ανασφάλιστα οχήματα.
Όλα αυτά καλά.
Σωστά τα λένε. Έτσι προβλέπει ο νόμος και προσπαθούμε όλοι να βρούμε εφικτές λύσεις και όχι ευχολόγιο, μάλλον άχρηστο, την ώρα που πολλοί οδηγοί είναι σε πραγματική και όχι σε πλαστή αδυναμία να πληρώσουν τα τόσα έξοδα για να κινούν το αυτοκίνητό τους, τη μηχανή τους. Οτιδήποτε. Το αυτοκίνητο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά εργαλείο. Άποψη δική μου, ”μη λαβάνοντας υπόψη τα παραπάνω”, είναι ότι ένα όχημα πιο καλά να μην κινείται, παρά ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ. Για έναν απλό λόγο:…
σε περίπτωση ατυχήματος και ειδικά σοβαρού – που απευχόμαστε όλοι – και ο τραυματιστής και ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα καταστρέψουν τις οικογένειές τους.

Τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι τόσο πολλά -και πως να μην είναι όταν πρόκειται για ανθρώπινη ζωή-, που ειλικρινά δεν μπορούν να καλυφθούν από έναν ιδιότη.

Το ανασφάλιστο όχημα λοιπόν είναι μία κινητή βόμβα. Κλειδώστε το, παρά να σκάσει στα χέρια σας.
Από εκεί και πέρα, φροντίδα όλων των επαγγελματιών του χώρου πρέπει να είναι το λογικό κόστος ασφάλισης με αμοιβαίες υποχωρήσεις για να αποφύγουμε την εξάπλωση των ανασφάλιστων οχημάτων και περισσότερο ακόμα τις συνέπειες από ένα ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Δεν αξίζει ο κόπος για ένα μικρό σχετικά κόστος να γίνει ένα ατύχημα και μετά οι συνέπειες να είναι τέτοιες που θα αλλάξουν τη ζωή μας.

Η ασφάλιση σε τέτοιες πριπτώσεις δεν είναι πολιτισμός, αλλά αναγκαιότητα.

Σκεφτείτε το και αποφασίστε. Οι ασφαλιστές σας σίγουρα με συζήτηση μαζί τους κάποια λύση θα σας δώσουν.
Προσωπική λύση.
Από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Γιατι την ανθρώπινη επαφή δεν την υποκαθιστά κανένα αυτόματο σύστημα με μαγικές λύσεις.

Γιατί η ασφάλιση πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι κοινωνικό αγαθό.
Σε όλους τους τομείς.

Η πολιτεία, πέρα από εμμονή να μαζεύει χρήματα με κάθε τρόπο, καμία κοινωνική μέριμνα δεν έχει λάβει και απλώς επιβάλλει κυρώσεις. Μόνο με τη συνεργασία ιδιωτικής και κρατικής πρωτοβουλίας θα έχουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στον κλάδο της ασφάλισης.

Είναι κρίμα, στο 2013, να βρισκόμαστε σε κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας στην κατάταξη των ασφαλισμένων οχημάτων, να σκοτώνονται καθημερινά άνθρωποι στους δρόμους και οι αρμόδιοι απλώς να επιβάλλουν κυρώσεις. Ούτε πριν από 30 χρόνια που η ασφάλιση έγινε υποχρεωτική, τουλάχιστον προς τρίτους, δεν υπήρχε τέτοιος στόλος οχημάτων ανασφάλιστος.

Οι Έλληνες έχουμε ασφαλιστική συνείδηση. Τα χρήματα άλλαξαν χέρια και βρίσκονται στους εντολείς των τελευταίων Κυβερνήσεων.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και τα στελέχη του προτείνουν πραγματικές, εφικτές λύσεις και δε νομοθετούν «επί χάρτου» από την ασφάλεια των γραφείων .

Γραμματέας Ανάπτυξης ΛΑ.Ο.Σ.

Βασίλης. Βαβυλουσάκης