24.11.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟN Ρ/Σ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ

Στείλτο Email


 
«Μου κάνει εντύπωση ότι κανένα Μέσο Ενημέρωσης δεν κάνει λόγο για το ότι το Μνημόνιο μας οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Κάποτε, όταν υπήρχε ίχνος σκέψης για κάτι τέτοιο, γινόταν θέμα. Τώρα, έχουν συμβιβαστεί στην ιδέα ότι πρωθυπουργός είναι ο κ. Ράϊχενμπαχ και η τρόικα κάνει ό,τι θέλει. Θεωρούν τον κ. Ράϊχενμπαχ και τον κ. Τόμσεν ως απόλυτους κυρίαρχους στο πολιτικό γίγνεσθαι».
 
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ALPHA και στον δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.
 
Βενιζέλος “αδειάζει” Σαμαρά
Άκουσα χθες τον κ. Βενιζέλο να «αδειάζει» τον κ. Σαμαρά λέγοντάς του ότι «δεν μπορείς να βρεις τα 2 δις. ευρώ σε ισοδύναμα όπως υποσχέθηκες στο Ζάππειο;».
Τον δουλεύει δηλαδή. Θυμάμαι την τελευταία μέρα που ήμουν στο Μαξίμου που εγώ και ο κ. Παπαδήμος αποτρέψαμε τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά να πιασθούν στα χέρια. Δεν υπάρχει καμία χημεία ανάμεσά τους. Aυτά κάνουν και αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησα από την κυβέρνηση. Αλλά αυτά τα μέτρα, είναι υπογεγραμμένα και από τους δύο από τον περασμένο Φεβρουάριο σε επιστολή τους προς την κ. Λαγκάρντ και την «παρέα» της. Και τώρα, βλέποντας ότι δεν περνάνε, ψάχνουν να βρουν τρόπο να τα περάσουν.
Ζούμε ένα δράμα επιβολής μέτρων που δεν περνάνε. Βλέπω σαφέστατα ότι θα έχουμε κοινωνική έκρηξη πριν τα Χριστούγεννα.
 
Φοβικοί και φοβισμένοι
Τους έλεγα ότι η κ. Μέρκελ φοβάται περισσότερο από μας, αλλά δεν πήγαμε στις Βρυξέλλες με ανάστημα. Τους έλεγα να πάμε μαζί, όλες οι χώρες του Νότου και όχι μόνοι μας, να κάνουμε ένα ενιαίο μέτωπο αλλά χάσανε χρόνο. Ίσως έτσι να αλλάζαμε όλη την οικονομική πολιτική της Ευρώπης.
Από την άλλη ο Μόντι πήγε με την πλευρά της Μέρκελ και έτσι χάσαμε τον ισχυρό εταίρο του Νότου. Και χαίρομαι που και ο κ. Τσίπρας με ακολουθεί λέγοντας ότι αυτά θα τα πράξει. Αλλά όταν τα έλεγα τον Φεβρουάριο, τότε, με λέγανε γραφικό.
Τους έλεγα να πάμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για έρευνα των μέτρων του Β’ Μνημονίου, μου έλεγαν «θα σου βάλουμε πιπέρι στο στόμα» και πήγα την υπόθεση μόνος μου και είχαμε την ανταπόκριση που άρμοζε στην πρόταση αυτή.
 
Δεν φοβάμαι τη δραχμή
Είναι η πρώτη φορά που «αλληθωρίζω τρυφερά» προς την δραχμή. Το σενάριο το βλέπω πολύ πιο πιθανό απ’ ότι πριν από ένα με δύο χρόνια.
Και πόσο πιο βασανιστική θα γίνει η ζωή μας σε σχέση με το σήμερα;
Ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί την δραχμή, αλλά αυτό δεν μας εξυπηρετεί τώρα. Ρώτησα, τότε που ήμουν στην κυβέρνηση, τον κ. Παπαδήμο αν υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα στην περίπτωση που υποχρεωθούμε να πάμε στη δραχμή» και μου είπε «όχι».
Το πιο τρομερό όμως που είπε και μάλιστα ενώπιον όλων των πολιτικών αρχηγών είναι ότι χρειάζεται έξι μήνες για να τυπώσει νόμισμα.
 
Ψεύδεται ο κ. Σαμαράς
Προτιμώ να φύγω μόνος μου από την Ε.Ε από το να με διώξουνε. Το ευρώ είναι κρεματόριο. Είναι λάθος η σύλληψη. Λάθος ο τρόπος που μπήκαμε στην Ε.Ε. Δεν μας ρώτησε κανείς, δεν έγινε καν δημοψήφισμα.
Σήμερα, ζούμε την αρχή της διάλυσης της Ευρώπης. Όπως ακριβώς πριν από 200 χρόνια. Εμείς έχουμε άλλη δομή και νοοτροπία από τους Σκανδιναβούς. Θέλω το ευρώ και το στήριζα, αλλά δεν έχω πεισθεί ότι με αυτό θα είναι καλύτερη η ζωή των παιδιών και των εγγονών μου.
Βλέπω ότι οι απαιτήσεις για την παραμονή μας στο ευρώ, μου δυσκολεύει την ζωή. Η κατάσταση που ζούμε τώρα, την είχαμε ξαναζήσει το ‘89- ‘90, όπου και τότε, στην κυβέρνηση Ζολώτα, δεν είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Τότε μας έσωσε το γεγονός ότι ήμασταν στη δραχμή και ανακάμψαμε με τις διολισθήσεις. Το ευρώ μας εγκλωβίζει και δεν μπορούμε να κάνουμε τους νομισματικούς χειρισμούς ως χώρα.  
Είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα περιβάλλον που άλλοι αποφασίζουν για την νομισματική πολιτική. Μια χώρα για να επιβιώσει χρειάζεται δική της νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, καθώς και τράπεζες. Τώρα πλέον έχουμε χάσει τα δύο από τα τρία και πάμε να χάσουμε και τι τρίτο. Και ο κ. Σαμαράς ξέρει ότι ψεύδεται λέγοντας ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, γιατί αυτό δεν είναι εφικτό.
Αυτό που με φοβίζει είναι ένα ολόκληρο σύστημα του ισχυρού κεφαλαίου που ελέγχει πολλά ΜΜΕ. Αυτή την στιγμή διαμορφώνεται μια άποψη στο κοινό, ότι πρέπει να υποστεί και την τελευταία ταλαιπωρία, προκειμένου να παραμείνουμε στο ευρώ.
Το ποδηγετεί και εκείνο εκτελεί παθητικά αυτό που του λένε. Τότε που ήμουν στη κυβέρνηση, τα κανάλια έλεγαν ότι είμαι «κωλοτούμπας» γιατί αυτό εξυπηρετούσε το σύστημα.
Με  θέλανε να εξυπηρετώ την δική τους ιδιοτέλεια. Θα ήμουν όμως στο 30% αν με παρουσίαζαν ως λεβέντη που είχα το θάρρος να φύγω.
 
Φοβάμαι την κοινωνική έκρηξη
Πάνω από όλα με φοβίζει η κοινωνική έκρηξη, γιατί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δίνουν άλλοθι σε Τσίπρα, Μιχαλολιάκο και Καμμένο (τους τρεις της αντάρας) για να «ανάψουν τον αναπτήρα».
Από τους «προσκυνημένους» όμως περισσότερο με φοβίζει ο Σαμαράς, με τον τρόπο που «άλλαξε στρατόπεδο» και η μανία του να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά τώρα θέλει να αποδράσει. Ο κ. Κουβέλης από την άλλη, έχει εγκλωβιστεί και ξέρει πως αν φύγει από την κυβέρνηση, θα διαλυθεί.
Ο κ. Βενιζέλος έχει «μισό κόμμα». Άρα, εξ’ ανάγκης, είναι μαζί. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει δυναμική και οι υπουργοί της δεν έχουν αντοχές, πέρα από ένα ή δύο ίσως.
 
Ποιος είναι το αφεντικό…
Κάποτε, έκανε κουμάντο ο Μποδοσάκης στον Βενιζέλο. Μετά έκανε ο Ανδρεάδης στον Καραμανλή. Μετά ο Κόκκαλης στον Παπανδρέου. Σήμερα αυτό που κάνουν 2 με 3 οικογένειες στον Σαμαρά είναι χίλιες φορές περισσότερο απ’ αυτό που γινόταν τότε. Επειδή είναι αδύναμος ο Σαμαράς, τον κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε μια έρευνα δεν έγινε από δημοσιογράφο για την ΑΤΕ γιατί ξέρουν ότι θα του «κοπούν τα πόδια». Ούτε ένας δημοσιογράφος δεν φιλοξένησε κάποιο ταχυδρομικό, γιατί τα ΕΛΤΑ πάνε στον ίδιο φορέα. Ποιος αντιδρά στη πώληση του ΟΠΑΠ; Δεν μπόρεσα να υπηρετήσω  αυτό το σύστημα και γι’ αυτό έφυγα και με χαρακτήρισαν «κωλοτούμπα».
Όσον αφορά στην ψήφιση του άρθρου 1 του Α’ Μνημονίου, εγώ δεν είχα κανένα κέρδος, γνωρίζοντας την φθορά που θα είχα. Αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση, με την προϋπόθεση που είχα θέσει τότε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σαν λύση στον αδύναμο τότε Παπανδρέου. Ο Σαμαράς «πέταγε πέτρες». Χάσαμε χρόνο. Και από εκεί που ήταν φουλ αντιμνημονιακός, έγινε ο υπερασπιστής του Μνημονίου. Άρα άλλος είναι ο κωλοτούμπας.
Η Ντόρα από την άλλη είναι υπέρ σε ό,τι πει ο Αμερικάνος. Αυτό φαίνεται από τις πρακτικές της. Με αυτή την πολιτική άλλωστε, χάσαμε τον Πούτιν, όταν η Ελλάδα με την κα Μπακογιάννη υπουργό Εξωτερικών, αναγνώρισε την αντιπυραυλική ζώνη εις βάρος της Μόσχας.
Όλα αυτά που γίνονται σήμερα, τα έχω πει και έχω την πικρή ικανοποίηση ότι επιβεβαιώθηκα.
 
Ο τρόμος της Χ.Α
Αυτό που με φοβίζει είναι ότι προϊόντος του χρόνου, η Χρυσή Αυγή θα είναι ισχυρότερη του κράτους. Το είχα πει πριν 10 χρόνια για τους λαθρομετανάστες και ισχύει τώρα, μια που το κράτος δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Το ίδιο θα ισχύσει και με την Χ.Α.
Η Χ.Α είναι το ίδιο με την Άκρα Αριστερά. Στην πολιτική πράξη, Τσίπρας, Καμμένος και Χ.Α είναι στοιχισμένοι στο ίδιο μέτωπο. Τα ίδια προσδοκούν και μεθοδεύουν. Την αντάρα και την φασαρία, χωρίς καμία πρόταση.
Το φαινόμενο -αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών- είναι η έναρξη του εμφυλίου. Έχουμε διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.
Ο Π. Καμμένος γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν έχει τις αντοχές και το DNA του πολιτικού αρχηγού. Έγινε μέσα από αυτές τις συγκυρίες. Και γι’ αυτό έχει αυτούς τους τριγμούς μέσα σε δυο μήνες ως Κ.Ο. Πιστεύω ότι πρέπει να το δει λίγο πιο βαριά, δεν θέλω να πω σοβαρά. Δεν έχω ακούσει από τον ίδιο μια δική του πρόταση. Απλώς αντιγράφει το δικό μου πρόγραμμα όπως τη Μ.Ο.Μ.Α. και την Α.Ο.Ζ.
Ο κ. Τσίπρας είναι επαναστάτης χωρία αιτία. Δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Κάνει φασαρία, χωρίς και αυτός να δίνει κάποια πρόταση.
 
Το εκδοτικό κατεστημένο είναι το πρόβλημα
Το πρόβλημα εν αρχή δεν είναι ο πολιτικός αλλά το εκδοτικό κατεστημένο και αυτοί που παίζουν τα «ντόπερμαν»  του οικονομικού συστήματος. Πολλοί δημοσιογράφοι παίρνουν μεγάλους μισθούς για να πουν το βράδυ αυτά που εξυπηρετούν το σύστημα. Αυτοί είναι επικίνδυνοι δοσίλογοι. Και είναι αυτοί που πρέπει να «κάτσουν στο σκαμνί» μετά τους πολιτικούς.
 
Για την αποδοκιμασία Στουρνάρα
Ο κ. Στουρνάρας ήθελε αυτή την αποδοκιμασία για να δείξει στην τρόικα την αγανάκτηση του κόσμου. Το προκάλεσε και ήταν έξυπνο εκ μέρους του.
 
Για την πώληση του ΟΠΑΠ και των λαχείων
Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο κόλπο. Πιστεύω ότι αυτοί που είναι στο Ταμείο, θα βρεθούν πολύ σύντομα στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, για το ξεπούλημα που επιχειρείται και μου κάνει εντύπωση ότι πρωταγωνιστής σε αυτό το ξεπούλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη ο κ. Κουβέλης. Ένας από τους ενδιαφερόμενους των λαχείων είναι ο ΟΠΑΠ. Άρα έχουμε ένα Οργανισμό που πουλάει και έναν που αγοράζει. Πουλάνε τον ΟΠΑΠ και τα λαχεία που είναι οι «χρυσές κότες» της εθνικής οικονομίας. Από τα λαχεία κερδίζω 100 εκατ. ευρώ ετησίως και πολύ περισσότερα από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Είναι έγκλημα. Θα μπορούσαν να πουλήσουν ακίνητα. Εμείς δεν θα το αφήσουμε αυτό.
 
Το ηθικό δίδαγμα της πολιτικής
Αυτό που έμαθα στην πολιτική ζωή είναι ότι «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς». Αυτοί οι οποίοι πρόδωσαν την δική μας προσπάθεια, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς –προδότης ο ίδιος- τους πέταξε σαν λεμονόκουπα.