12.7.2012,

Κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση από τις Βρυξέλλες…

Στείλτο Email


Με «καρότο και μαστίγιο» για τους όρους του μνημονίου καταφθάνει αύριο στην Αθήνα η τρόικα, η οποία θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους του οικονομικού προγράμματος «για το τι υλοποιήθηκε, τι δεν έγινε» και κυρίως για να… προσδιορίσει τις άμεσες προτεραιότητες.
Με «καρότο και μαστίγιο» για τους όρους του μνημονίου καταφθάνει αύριο στην Αθήνα η τρόικα και πιάνει αμέσως δουλειά με άγριες και αυστηρές διαθέσεις όσον αφορά την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί αφήνουν μισάνοιχτο παράθυρο για ηπιότερες αλλαγές στα εργασιακά και για σταδιακές και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά θα είναι σκληροί και ανυποχώρητοι στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, ακόμα και με απολύσεις, και στις περαιτέρω περικοπές στα κονδύλια του Δημοσίου με όχημα τα ειδικά μισθολόγια και τις κοινωνικές παροχές.

Στο επίκεντρο των εξονυχιστικών ελέγχων για το «για το τι υλοποιήθηκε, τι δεν έγινε και κυρίως στον προσδιορισμό των άμεσων προτεραιοτήτων» θα βρεθούν η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Επιπρόσθετα, με την πρόοδο και την ταχύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές συνδέουν την ενίσχυση του αναπτυξιακού σκέλους με την εκταμίευση πόρων από το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στη Ρώμη.