23.7.2012,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Στείλτο Email


 

Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, αποτελεί μια ακόμα «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνισμού, εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν το θέμα αυτό.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ήταν και παραμένει το μόνο κόμμα της Βουλής, το οποίο από τις 18 Μαΐου 2011, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση Νόμου με την οποία το ελληνικό Κράτος, αναγνώριζε επιτέλους με σημαντική καθυστέρηση, το θλιβερό αυτό γεγονός.

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι δουλείες και οι πάσης φύσεως δεσμεύσεις, με πρόσχημα την δήθεν εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν επέτρεψαν στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, να προχωρήσουν και να στηρίξουν μια εθνική, προ πάντων, υποχρέωση, απέναντι στον ελληνισμό του Πόντου.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε, έτσι ώστε η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων να μην παραμείνει απλά μια ημέρα «κενής» μνήμης, αλλά η ιστορική αλήθεια και τα χιλιάδες αθώα θύματα της τουρκικής θηριωδίας να δικαιωθούν επιτέλους από τον ελληνικό κράτος.

Το χρωστάμε όχι μόνο στους Έλληνες αδελφούς που μαρτύρησαν, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνισμό.