9.3.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 (video)

Στείλτο Email

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ 1

 

«O ΛΑΟΣ διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας τη συνεχή κοινωνική προσφορά του οργανώνει και θα λειτουργήσει Κοινωνικό Πρατήριο. Για την ανακούφιση και βοήθεια στους Έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη, θα διατεθούν 200 τενεκέδες λαδιού. Επίσης, παραγωγοί από όλη την επικράτεια της χώρας μας θα μπορούν να προβάλλονται και να διαφημίζουν τα προϊόντα τους δωρεάν μέσω του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, παρέχοντας προϊόντα τους, τα οποία θα διανέμονται στους Έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη». Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή “Πρωινό ΑΝΤ 1“ στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.

 

Για το χαράτσι της ΔΕΗ

Το “χαράτσι”, ο έκτακτος φόρος στα τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ είναι παράνομος. Ο ΛΑΟΣ πήγε το συγκεκριμένο θέμα στην Ε.Ε. όπου εκδόθηκε και η αντίστοιχη  γνωμοδότηση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. ΄Ετινγκερ ότι «…αντίκεινται στο Κοινοτικό Δίκαιο η είσπραξη φόρων μέσω του ρεύματος». Δηλαδή,  είναι παράνομο να εισπράττεται από τη ΔΕΗ. Το  μέτρο αυτό είναι άδικο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι και άλλα μέσα για να συλλεχθεί ο συγκεκριμένος φόρος. Ο Έλληνας πολίτης, μπορεί να καταφύγει για το συγκεκριμένο θέμα στην Ε.Ε. και να δικαιωθεί. Θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις πριν, την ημερομηνία των εκλογών.

 

Προτάσεις για έξοδο από την κρίση

Το χθες είναι χθες. Το αύριο μας περιμένει με τεράστιες απαιτήσεις. Το αύριο θα έχει μια κοινωνία στην ανέχεια. Χρειάζεται να δώσουμε ιδέες, λύσεις και προτάσεις για να

βγει η χώρα από το αδιέξοδο που προκάλεσε η «οσφυοκαμψία» των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών

Είχα δεσμευτεί να στηρίξω την κυβέρνηση συνεργασίας με τρεις όμως προϋποθέσεις, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν. Είδα από νωρίς ότι το θέμα δεν προχωρούσε, δεν “κυλούσε” προς την σωστή κατεύθυνση. Ήξεραν όλοι οι συνομιλητές ότι δεν αισθανόμουν καλά με την εξέλιξη του θέματος. Πίστευα ότι το πράγμα “ξεστρατίζει”. Ήταν γνωστό. Με τον κ. Σαμαρά έγιναν κάποιες γενικές συζητήσεις. Άλλωστε, οι θέσεις του κ. Σαμαρά, είναι πιο κοντά στις δικές μου, απ΄ ότι με αυτές του κ. Παπανδρέου. Αυτή είναι μια πραγματικότητα.

Όμως, από κάποια στιγμή και μετά, διαπίστωσα ότι αυτά που πρέσβευα από κοινού με τον κ. Σαμαρά, άρχισαν να απομακρύνονται. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Δεν ήταν ξαφνικό. Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» η απομάκρυνσή μου από τη συγκυβέρνηση.  Το ήξεραν όλοι. Άλλωστε, αυτές οι θέσεις μου είναι καταγεγραμμένες στις επιστολές που έχω στείλει. Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το σχήμα με 40 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ; Για να λειτουργήσει έπρεπε να συσταθεί Κυβέρνηση τεχνοκρατών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία. Δεν μπορώ να δεχτώ Επιτρόπους σε κάθε υπουργείο. Δεν μπορώ να δεχτώ να υπαχθούμε στη δικαιοδοσία του Αγγλικού Δικαίου. Δεν μπορούσα να δεχτώ όλα αυτά. Τα δέχθηκαν όμως εκείνοι. Ίσως είχαν άλλες πιέσεις, άλλες προοπτικές και άλλες σκέψεις.

Η ουσία είναι ότι είδα, έμαθα, τρόμαξα και αντιστάθηκα.

 

Δεν δέχθηκα να «προσκυνήσω» για αυτό έπρεπε να τιμωρηθώ

Από κάποια στιγμή και μετά έπρεπε να “τιμωρηθώ” γιατί τους “χάλασα τη σούπα” και δεν δέχθηκα να προσκυνήσω. Εάν είχα δεχτεί να προσκυνήσω, θα ήμουν εξαιρετικά καλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που πληρώνονται άνθρωποι διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να αλλοιώνουν και να επηρεάζουν τις σκέψεις, τα γεγονότα  τις αντιλήψεις του κόσμου. Υπάρχουν “αργυρώνητες γραφίδες” που πληρώνονται από ξένο παράγοντα για να προωθούν και να προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις της τρόικας. Ευτυχώς, είναι λίγοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που έχουν δεχτεί να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Σήμερα η τρόικα διαμορφώνει άποψη στη ελληνική κοινωνία, επηρεάζοντας κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Πώς, τόσο ξαφνικά, μέσα σε μια βραδιά,  απότομα, από «αντιμνημονιακοί» έγιναν «μνημονιακοί»; Δυστυχώς, είναι μεγάλα ονόματα.

 

Μεθοδεύεται να γίνει μια μεγάλη πολιτική απάτη με τις εκλογές

Μεθοδεύουν τα πράγματα, έτσι ώστε να γίνουν οι εκλογές δύο εβδομάδες πριν ληφθούν τα νέα σκληρότατα και εξουθενωτικά μέτρα που επιβάλει το Μνημόνιο. Προσπαθούν να προλάβουν τα πολύ άγρια μέτρα του Ιουνίου για να «κλέψουν» την ψήφο του Ελληνικού λαού.  Οι μισθοί μας θα εναρμονιστούν με τους αντίστοιχους της ΝΑ Ευρώπης. Δηλαδή, θα έχουμε μισθούς Ρουμανίας και Βουλγαρίας…Ξεκάθαρα αναγράφεται στη σελίδα 426 του νέου Μνημονίου.

 

Για την υποψηφιότητα του Λεωνίδα Γεωργιάδη

Ο Λεωνίδας συνεργάζεται στο κανάλι. Παρέμεινε πιστός και σταθερός στις τάξεις, στις αρχές  και στις ιδέες του ΛΑΟΣ. Είναι μαζί μας «παρών». Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος.

 

Η κ. Ν. Τζαβέλα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας

Είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της Ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Ν. Τζαβέλα η εκλογή της στο αξίωμα του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Θεωρώ από αυτή τη θέση, θα βοηθήσει πάρα πολύ τη προσπάθειά μου να φέρω σε όλη την Ευρώπη την αντίθεσή μου με την επικυριαρχία της Γερμανίας στη Ε.Ε. Αυτή η εκλογή είναι μια μεγάλη και σοβαρή υπόθεση.

 

Για την επόμενη μέρα των εκλογών

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας φέρει όλους απέναντι σε ένα τραπέζι. Νομίζω ότι δεν θα είμαι τόσο εύκολος. Τη πρώτη φορά μπήκα και συμμετείχα στη κυβέρνηση για το υπέρτατο καθήκον στην πατρίδα μας. Δεν είχα κανένα λόγο να μπω μέσα σε αυτή την ιστορία. Πήγα για να βοηθήσω. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν τον τόπο, κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ με χρειάζονται μέσα στη κυβέρνηση σαν ένα «άλλοθι» για τα σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Πιστεύω ότι και τα δύο κόμματα θα περάσουν τις 150 έδρες, αλλά δεν θα έχουν 180. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ κρίσιμος γιατί αυτή η Βουλή μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα.

Αλλά, πώς θα μπορούσα να προσέλθω σε μια ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους, αν δεν ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους στο θέμα της ΑΟΖ, των Σκοπίων, στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, μεταξύ τόσων άλλων θεμάτων; Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Μας χωρίζουν πολλά πράγματα. Διαφώνησα σε πολλά από αυτά για αυτό το λόγο αντέδρασα και έφυγα.

Έφυγα γιατί έβλεπα να έρχεται μια θύελλα. Μια καταιγίδα σε βάρος της χώρας μας. Αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν από τους «μάγους» της Ευρώπης είναι εξαιρετικά υφεσιακά. Η χώρα βουλιάζει.

Ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, υιοθέτησε και προώθησε προς τα έξω, την  ρεαλιστική και ουσιαστική πρόταση του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση. Την σύναψη ενός δανείου που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια με επιτόκιο 1%. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η προτεινόμενη και εφαρμοζόμενη λύση του Μνημονίου είναι θνησιγενής και ατελέσφορος. Δεν με άκουσαν.

Οι εκλογές θα εξαρτηθούν από την ολοκλήρωση του PSI, του κουρέματος. Εάν δεν  ολοκληρωθεί, μοιραία και ο χρόνος των εκλογών  θα πάει πίσω. Είχα δηλώσει παλιότερα ότι βλέπω εκλογές με κοντό πουκάμισο. “Κοντομάνικες” εκλογές».

 

Πρέπει να απομονώσουμε τα άκρα

Φοβούμαι ότι η προεκλογική περίοδος δεν θα είναι βατή και ομαλή. Είναι απαράδεκτα και εκφυλιστικά τα φαινόμενα που έγιναν στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Θα έχουμε καθαρά τηλεοπτικές εκλογές. Δεν θα μπορούν οι βουλευτές να πάνε στα καφενεία. Πρέπει να απομονώσουμε τα άκρα, γιατί βλάπτουν σοβαρά την υγεία της Δημοκρατίας μας.