11.3.2012,

ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ P.I.G.S. για την ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Στείλτο Email

Νέοι της Ευρώπης των Εθνών,

Είμαστε η γενιά της Ευρώπης, η γενιά που μεγάλωσε και γεννήθηκε στην Ευρώπη.

Την Ευρώπη του πολιτισμού, της εθνικής ανάπτυξης, της ισότητας, της αλληλεγγύης, και της επιστήμης.

Η αποστολή μας και το καθήκον μας ως νέοι της Ευρώπης των Εθνών είναι η προστασία και η εξασφάλιση των Ευρωπαϊκών θεσμών και της Ευρώπης που επιθυμούμε για τα έθνη μας και τις επόμενες γενιές.

Η Ευρώπη σήμερα, συρρικνώνει τους θεσμούς της και τα εκλεγμένα όργανα αποφάσεων στη βορά των επιθυμιών των λίγων και αποκλίνοντας από το στόχο της πληγωμένη… πληγώνει τα παιδιά και τα έθνη της.

Οι νέοι της Ευρώπης της ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν δεχόμαστε την «Ευρώπη» τιμωρό και εκμεταλλευτή που βάζει τα παιδιά της σε κατηγορίες και ταχύτητες.

Εμείς, οι νέοι της Ευρώπης, «P.I.G.S.» και μη… από το Βορρά έως το Νότο και από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, βλέπουμε κάθε Ευρωπαίο νέο, από όποιο έθνος, ως ισότιμο αδερφό και συνοδοιπόρο στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Στο κίνδυνο του να μετατραπούμε μία ημέρα όλοι μας σε PIGS της Ευρώπης του ενός, από πολίτες της Ευρώπης των Εθνών, εμείς… τα «Pigs» του Νότου, καλούμε όλους τους νέους της Ευρώπης των ΕΘΝΩΝ στο ξεκίνημα της αφύπνισης και του «νέου κύματος για την Ευρώπη».

Από την Ελλάδα, το «σημείο G» των P.I.G.S., σας καλούμε να αποδεχτείτε το κάλεσμα με την ενεργή σας συμμετοχή, στη γέννηση του «νέου κύματος για την Ευρώπη των Εθνών» (New wave for a Europe of Nations).

Απέναντι στην κυριαρχία των κερδοσκόπων απέναντι στην σοβινιστική λογική της Γερμανικής κυβέρνησης, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας μετατρέψουν από Έθνη σε πληθυσμό καταργώντας πραξικοπηματικά Εθνικές και Κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων, ανάβουμε την σπίθα της αντίστασης της Ευρωπαϊκής νεολαίας.

Στο καθήκον της συμμετοχής σε αυτό τον αγώνα, καλούμε κάθε νέα και νέο της Ευρώπης. Όλοι μας, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι, νέοι γονείς, επιστημονικοί και πολιτιστικοί νεανικοί φορείς, πολιτικές νεολαίες, από όλη την Ευρώπη, οφείλουν να συμμετάσχουν στο δίκτυο αντίστασης που ξεκινούμε από σήμερα να δημιουργούμε.

Η Ευρώπη που θέλουμε και μας αξίζει, δεν είναι θέμα επιλογής, είναι ζήτημα της «ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ».

 

Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ.