27.2.2012,

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Στείλτο Email

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Εκτενή προβολή της επιστολής του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, έκανε ο διεθνής Τύπος και τα ΜΜΕ.

Η διεθνούς φήμης βρετανική εφημερίδα «Financial Times», με ολοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρονται στην επιστολή Καρατζαφέρη προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, στην οποία επισημαίνεται ο φόβος που εκφράζει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για κοινωνική έκρηξη εξ αιτίας των όρων που θέτουν οι δανειστές- εταίροι από την Ελλάδα, προκειμένου να εγκρίνουν το δεύτερο «πακέτο» διάσωσης της χώρας μας, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Με τίτλο: «Φοβάται κοινωνική έκρηξη» στο ολοσέλιδο δημοσίευμα τονίζεται χαρακτηριστικά πως ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προειδοποιεί ότι «το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων μπορεί να προκαλέσει οικονομική κατάρρευση και να πυροδοτήσει μια κοινωνική εξέγερση τέτοιας έντασης που δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες η Ευρώπη».

Καταλήγοντας χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά την χαλάρωση των όρων διάσωσης της Ελλάδας.

Αντίστοιχη αναφορά στην επιστολή του Προέδρου του ΛΑΟΣ γίνεται και στους «Irish Times», ενώ οι αμερικάνικες «Dallas Times» (Texas), «Huffington Post» (στο τμήμα Business), «Summit Daily» (Colorado), «The Indianapolis Star»(Indiana), από την Αυστραλία η «The West Australian», όπως και από τη Νέα Ζηλανδία η «NZ Finance» (τμήμα του Yahoo για χρηματοοικονομικά), σε εκτενή ανταπόκρισή τους αναφέρθηκαν στο θέμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά την χαλάρωση των όρων διάσωσης της Ελλάδας, προειδοποιώντας τους ευρωπαίους εταίρους ότι υπάρχει κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης στην Ελλάδα, η οποία θα πυροδοτήσει μια κοινωνική εξέγερση τέτοιας έντασης που δεν έχει δει, εδώ και δεκαετίες, η Ευρώπη.