12.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

Στείλτο Email


 

«Μας έχουν βάλει ένα “πιστόλι” στον κρόταφο και μας λένε ότι θα μας “πυροβολήσουν”. Αυτή είναι η αλήθεια. Μην κοροϊδευόμαστε. Δεν υπάρχει εταιρική αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι το “θύμα” του πολέμου μεταξύ Βορρά – Νότου. Στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, είναι δυνατόν να βρίσκεται η Ελλάδα πίσω από την Υεμένη, την Ουγκάντα και τα Σκόπια; Κάτι πρέπει να γίνει.

Μας θέτουν σκληρά διλήμματα. Δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η πτώχευση για τον ελληνικό λαό. Είναι «αίμα». Κατάντια. Θα σερνόμαστε για 20 χρόνια για να μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι σαν χώρα πάλι. Πως μπορώ να πω στον κόσμο ότι δεν θα έχετε μισθούς και συντάξεις;

Ή θα πεις στον κόσμο ότι θα έχουμε όλα αυτά, αλλά μειωμένα, με “καρπαζιά” της Ελλάδας, ή θα πάμε στη διάλυση. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση μας».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του FLΑSH στον Ν. Ευαγγελάτο.

 

Ο Διεθνής Τύπος για την επιστολή Καρατζαφέρη

Προξένησα μια μεγάλη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με την επιστολή που απέστειλα στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, ζητώντας τους να δείξουν αλληλεγγύη και να αποφανθούν για το σύννομο των πρόσφατων απαιτήσεων τους, για τη νέα κατάσταση και το «ιμπέριουμ» που επιχειρείται και αναπτύσσεται. Κάναμε μια προσπάθεια η οποία προβλήθηκε εκτενώς από τον Διεθνή Τύπο (Financial Times – Irish Times). Φώναξε το Ευρωκοινοβούλιο περισσότερο από όσο περίμενα. Όμως, δεν ακούει κανέναν η κ. Μέρκελ.

 

Μπήκα εθελοντής σε αυτήν την προσπάθεια

Μπήκα εθελοντής σε αυτήν την προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας μας που είδα να καταστρέφεται. Δεν με ανάγκασε καμία Μέρκελ να το κάνω αυτό. Και τώρα ξαφνικά πρέπει να είμαι κατηγορούμενος και απολογούμενος γιατί έχω πάει να βοηθήσω. Πήγα να φέρω στο “λογαριασμό” τους άλλους δύο που προσπαθούσαν μόνοι τους και δεν μπορούσαν να τα βρουν. Έχουμε ένα ολόκληρο κόσμο της Αριστεράς ο οποίος μας λέει και προβάλει το «μισό» έργο. Δεν μας λέει όμως τι θα προκύψει και τι θα γίνει μετά…Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον κόσμο και τη χώρα. Δεν μας λένε τίποτα για το άλλο «μισό». Δεν ακούω από κανέναν καμία πειστική εναλλακτική πρόταση.

Ενδεχομένως, εφόσον δεν πρόκειται να εκλεγούν πάλι, πολλοί βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα. “Τσάμπα μαγκιά”, για να μπορούν να πηγαίνουν στο καφενείο. Αλλά δεν διανοούνται ότι μπορεί να μην υπάρχει το καφενείο.

 

Όχι στο κόψιμο του 13 ου-14ου μισθού

Πρότεινα λύση για το θέμα της ανταγωνιστικότητας. Η πρότασή μου για το “ισοδύναμο” είναι να εργαστεί ο Έλληνας 1 ώρα περισσότερο για όσο χρόνο χρειαστεί, με αντάλλαγμα να μην πειραχθεί ο κατώτατος και 13ος-14ος μισθός. Πιστεύω ότι κάτι από όλες τις ιδέες μου και τις προτάσεις μου θα περάσει. Προτείνω λύσεις που ασπάσθηκαν και οι άλλοι στη κυβέρνηση.

Ο κ. Τόμσεν έχει αρχίσει και λειτουργεί πολύ σκληρά. Σε άλλες κοινωνίες θα ήταν “persona non grata”. Ανεπιθύμητος. Μας θέτουν πολύ σκληρούς όρους γιατί αυτοί μας δίνουν τα λεφτά.

 

Ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Φώναζα και τόνιζα την ανάγκη για να ξεκαθαρίσει το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και να υπάρξει ασφαλής ηγεσία. Η σημερινή κατάσταση με επιβεβαιώνει. Με ποιόν μιλάμε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ; Με τον κ. Παπανδρέου, ή με τον κ. Βενιζέλο; Πρεσβεύουν δύο διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης και το καθεστώς των τραπεζών. Είναι τεράστιο το θέμα αυτό των τραπεζών. Χάνουν τις διοικήσεις τους οι ελληνικές τράπεζες. Η πρότασή μου είναι να συνεισφέρουν και οι ίδιοι οι μέτοχοι των τραπεζών, από τα σημαντικά κέρδη που αποκόμισαν τα προηγούμενα χρόνια, για την στήριξή τους. Είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Θέλουμε μια βιώσιμη λύση.

 

Κανένα δεν συμφέρει η πτώση της Ελλάδας

Το θέμα είναι πως μπορούμε να γλυτώσουμε από όλα αυτά τα προβλήματα που βασανίζουν και απειλούν τον τόπο μας. Πολύ φοβούμαι ότι εκεί που είναι τα πράγματα τώρα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Θεωρώ ότι δεν συμφέρει κανέναν να “πέσει” η Ελλάδα τώρα. Εκτιμώ ότι θα καταβάλουν τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή γιατί έχουν προεκλογικές χρονιές. Ο κ. Ομπάμα δεν θέλει κατά κανένα τρόπο να πέσει η Ελλάδα τον Μάρτιο. Υπάρχουν περίπου 1 εκατ. Έλληνες ψηφοφόροι στην Αμερική.

 

Προσπαθώ να εφευρίσκω τρόπους διαφυγής από την «μέγγενη» που μας περικλείει. Αυτό κάνω συνεχώς.