28.1.2012,

Ο ΛΑ.Ο.Σ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στείλτο Email

 Κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Κ. Αϊβαλιώτης, συμμετείχε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, όπου και έθεσε κατ’  επανάληψη κατά τη συζήτηση που διεξήχθη εκεί, την ακραία και προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών έναντι της Ελλάδος, καθώς και την τακτική αφελληνισμού εκ μέρους της Τουρκίας των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου. Ο κ. Αϊβαλιώτης, εκμεταλλευόμενος την παρουσία της Γεν. Διευθύντριας της ΟΥΝΕΣΚΟ, έθεσε το ζήτημα της καταλήστευσης των πολιτιστικών θησαυρών της Κύπρου, αλλά και την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων του νησιού, υπό την κάλυψη του τουρκικού στρατού κατοχής. Αναφορικά με την τακτική των Σκοπιανών, ο κ. Αϊβαλιώτης θύμισε στους 423 βουλευτές από τις 47 χώρες- μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, (απαντώντας παράλληλα στον Σκοπιανό βουλευτή κ. Νικολόσκι που επετέθη κατά της Ελλάδας) ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, είχε κατ’ επανάληψη θέσει στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ευρωβουλευτής, την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά των Σκοπιανών, η οποία συνίσταται στην παραχάραξη της ιστορίας, αλλά και την άρνηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων που ζουν εκεί. Αν η συμπεριφορά αυτή των Σκοπιανών, είχε εγκαίρως βρει την αντίθεση κάποιου δημοκρατικού και ευαίσθητου πολίτη, τόνισε ο κ. Αϊβαλιώτης, δεν θα είχε οδηγήσει στις εξαλότητες που όλοι βιώνουμε σήμερα, εκ μέρους των Σκοπιανών. Τέλος, ο κ. Αϊβαλιώτης παρενέβη κατά τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ των βουλευτών και του Γεωργιανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Βασχάτζε και ζήτησε να μάθει ποια μέτρα προστασίας έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας αυτής, για την προστασία των 20.000 Ελλήνων που ζουν στην περιοχή ΤΣΑΝΛΚΑ, η οποία πλήττεται από την αστάθεια και την εγκληματικότητα.

Ο κ. Αϊβαλιώτης, θύμισε ότι το ζήτημα των διώξεων κατά των 20.000 Ελλήνων που ζουν στη Γεωργία είχε θέσει ήδη από το 2005 ο κ. Γ. Καρατζαφέρης στην Ευρωβουλή.