30.3.2012,

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ.Γ.Καρατζαφέρης, ούτε σε «γυάλινο πύργο» ζει, ούτε «Βοστωνέζος» είναι…

Στείλτο Email

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ.Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν ζει σε … «γυάλινο πύργο», όπως άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν είναι … «Βοστωνέζος», αφουγκράζεται τον πόνο και την αγωνία του πολίτη, σε αυτές τις αντίξοες οικονομικά εποχές. Γνωρίζει τι σημαίνει να δίνεις «μάχη» καθημερινά για να τα βγάλεις πέρα, αφού έχει προσπαθήσει σκληρά στη ζωή του για να φτάσει στο τωρινό σημείο. Ενστερνιζόμενος την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία της χώρας, την ασφυξία ρευστότητας στην αγορά και την ακρίβεια για τους καταναλωτές, κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κ.Λουκά Παπαδήμο. Στην ερώτηση αυτή, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ παρουσιάζει ανάγλυφα την σκληρή πραγματικότητα, θέτοντας ταυτόχρονα καίρια ερωτήματα.

«Η αγορά ασφυκτιά, ενώ οι τράπεζες έχουν κλείσει από καιρό τις στρόφιγγες των δανείων», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει:«Παράλληλα, οι ξένοι προμηθευτές έχουν διακόψει τις πωλήσεις αγαθών και πρώτων υλών με πίστωση στους Έλληνες επιχειρηματίες, με συνέπεια να παρουσιάζονται ελλείψεις ακόμη και σε βασικά είδη. Από την άλλη πλευρά, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί δραματικά, η ακρίβεια εξακολουθεί να “καλπάζει”. Οι τιμές των περισσότερων προϊόντων – ακόμη και των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και καύσιμα- παραμένουν στα ύψη, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα χειμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά στους δέκα καταναλωτές δηλώνουν ότι αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία».

Και τα καίρια ερωτήματα που θέτει ο κ.Γ.Καρατζαφέρης:

«- Πώς θα αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και θα τονωθεί η πραγματική οικονομία;

- Πώς θα επιτευχθεί ο έλεγχος των τιμών, έτσι ώστε να δοθεί μία ανάσα επιβίωσης στα μικρομεσαία εισοδήματα;»

Επίκαιρη ερώτηση ηγέτη, που προέρχεται από τον απλό κόσμο και όχι από τους κύκλους της διεθνούς ελίτ. «Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας», γράφει ο Σεφέρης. Και μετά τη … στάχτη που άφησαν στη χώρα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό…

ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΟ…ΣΘΕΝΗ