12.11.2013,

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ.ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στείλτο Email

Τέσσερις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κυβέρνηση, θέτει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, με δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφήνει, όπως διευκρινίζει, “τέσσερα παράθυρα ανοιχτά για παραμονή στην κυβέρνηση”.     Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε τις εξής προϋποθέσεις: 

*Πρώτον, “να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα”. Όπως φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ “αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ”.

*Δεύτερον, “να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της η Νέα Δημοκρατία. Είναι εντός της κυβέρνησης ή εκτός; Δεν μπορεί να είναι και τα δυο. Ή θα λειτουργεί ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση”, δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

*Τρίτον, “να δημιουργηθεί ένα σφιχτό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα”. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτείνει ένα υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς και 3 αντιπροέδρους. Ο ίδιος λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ένας εκ των αντιπροέδρων, αλλά εάν του ζητηθεί από τα άλλα κόμματα, τότε θα δεχθεί. “Αν παραμείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, τότε ματαιοπονούμε ως προς την αποτελεσματικότητά του”, επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης.

*Τέταρτον, “δεν μπορεί να γίνουν βιαστικά οι εκλογές”. Πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το PSI (το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) και να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμά ο κ. Καρατζαφέρης.

“Οι κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε”, καταλήγει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.