12.11.2013,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH RADIO

Στείλτο Email

 

«Δεν διαμαρτυρήθηκα για την προφυλάκιση, διαμαρτυρήθηκα για την ημερομηνία η οποία και σαφώς δεν ήταν τυχαία. Ίσως και να ήταν βολική ως Παραμονή Χριστουγέννων». Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στο ραδιόφωνο του FLASH RADIO και στο Νίκο Ευαγγελάτο.
“Όταν υπάρχει σκάνδαλο, αυτό δεν μπορεί να είναι μονομερές. Μπορεί να πηγαίνει φυλακή η μια πλευρά μόνο, και η άλλη να μην πηγαίνει; Τι είναι η Μονή Βατοπαιδίου; Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Έφυγαν λεφτά από το Δημόσιο και πήγαν πάλι στο Δημόσιο. Δεν αποδείχθηκε ότι πήγαν σε “τσέπες”. Θα ήθελα ο κ. Ανακριτής να μας πει πόσα χρήματα βρέθηκαν στις τσέπες ή σε λογαριασμούς του Ηγουμένου Εφραίμ.
Αυτό συμβαίνει σήμερα, γιατί ο κ. Καραμανλής δεν έβαλε μια τροπολογία πέντε λέξεων σε κάποιο νομοσχέδιο, όπως πολύ έξυπνα και επιμελώς κάνει το ΠΑΣΟΚ σε πολλές τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις.
Και κάτι άλλο. Ο Ηγούμενος μόνος του έκανε τις ανταλλαγές; Άλλη πλευρά δεν υπάρχει; Αν υπήρχε σκάνδαλο η Πολιτεία θα έπρεπε να πάει όλους στην φυλακή και όχι να απαλλαγούν οι πολιτικοί που ήταν αντισυμβαλλόμενοι στην υπόθεση και να πάει μέσα μόνον ο Εφραίμ. Ο Εφραίμ ο οποίος μάλιστα δεν είναι δυνατό να θεωρείται ύποπτος φυγής τη στιγμή που πριν λίγες μέρες βρέθηκε στη Ρωσία και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί.
H απόφαση προφυλάκισης βρίθει σκοπιμοτήτων.
Είναι η χρυσή ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ και του κύριου κατηγόρου, του κ. Πεταλωτή για να χτυπήσει την ΝΔ που πηγαίνει μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Αυτά στο εσωτερικό.
Δεύτερον, βρίσκεται μια χρυσή φόρμουλα για να χτυπηθεί και ο Πούτιν από τον αμερικανικό παράγοντα που δεν τον θέλει για την Προεδρία της Ρωσίας με το να κατηγορηθεί, να διασυρθεί ο Εφραίμ, ο άνθρωπος τον οποίο δέχτηκε και αγκάλιασε ο Πούτιν μόλις πριν από λίγες μέρες. Δηλαδή χρησιμοποιείται η υπόθεση Εφραίμ για να δημιουργηθεί πρόβλημα στον Πούτιν και έτσι εξηγείται και η έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας.
Το θέμα λοιπόν αυτή την στιγμή είναι να πάει φυλακή ο Εφραίμ και να τραυματιστεί καίρια το κύρος της Εκκλησίας. Η φυλάκιση έχει στόχο την Ορθοδοξία. Εμείς σαν ΛΑΟΣ ποτέ δεν μείναμε προσκολλημένοι στην αρχική οπτική για σκάνδαλο. Ψάξαμε, ερευνήσαμε, είχαμε την πρόνοια να είμαστε εξαιρετικά διστακτικοί και στα δύο πορίσματα. Δεν υπάρχει σκάνδαλο.
Για τις αποκαλύψεις του Μ. Γιλμάζ
Το 1996 με 1997 όταν τα έλεγα μέσα στην Βουλή ως βουλευτής της ΝΔ, τότε μου έλεγαν πως αυτά είναι ακρότητες. Να που τώρα οι ακρότητες αυτές επιβεβαιώνονται διά στόματος ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας. Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης όλων αυτών των αποκαλύψεων. Και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να δούμε πως δρα η υποψήφια για ένταξη Τουρκία, αλλά και μέσα στον ΟΗΕ, διεκδικώντας αποζημιώσεις, αν όντως αληθεύουν. Φοβούμαι, όμως, πως έχουμε τόσους “τουρκολάγνους” κουμπάρους και φίλους εδώ, που δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο”.