17.2.2012,

«Από τα χρήματα της κρουαζιέρας θα κόψουμε τα χαράτσια»

Στείλτο Email

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με σημερινή του δήλωση στο ράδιο 9, ανέφερε ότι η πορεία της κρουαζιέρας στη χώρα μας αναμένεται τόσο ανοδική τα επόμενα χρόνια, που τα έσοδα θα είναι σε θέση να οδηγήσουν στην κατάργηση των φόρων, που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικότερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε: «Με πετυχαίνετε στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο για την κρουαζιέρα όπου τα νέα είναι πάρα πολύ καλά για την Ελλάδα. Το κλίμα μετά την ανακοίνωση της άρσης του καμποτάζ είναι πολύ θετικό. Η αναγγελία της άρσης του καμποτάζ έχει δημιουργήσει στο χώρο της κρουαζιέρας ένα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Έχουμε δεκάδες αιτήματα από εταιρείες να μάθουν περισσότερα για το πώς θα μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα. Οι προβολές των επενδύσεων που μπορούν να έρθουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια είναι ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, θα μπορούμε να κόψουμε τα χαράτσια μόνο και μόνο παίρνοντας χρήματα από την κρουαζιέρα!».

Ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε επίσης ότι το συνέδριο γίνεται στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς οι Τούρκοι τα τελευταία 10 χρόνια είχαν πολύ περισσότερο μυαλό από εμάς. Η διαφορά είναι ότι εμείς κυνηγάμε τα σκάφη για να το παίξουμε έξυπνοι και οι άλλοι τους προσκαλούν.»