28.7.2013,

ΤΩΡΑ: Πειρατεία σε πορθμείο στη βορειοανατολική Τουρκία

Στείλτο Email

Τουλάχιστον ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι μεταφέρει μια βόμβα πραγματοποίησε πειρατεία σε ένα πορθμείο που μετέφερε 21 ανθρώπους στο Μαρμαρά, στη βορειοδυτική Τουρκία, σήμερα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

Τρία σκάφη της ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο παρακολουθούν το φέρι, που βρίσκεται ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, κατά τις ίδιες πηγές. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κοτζαέλι, Ερτζάν Τοπατζά, δήλωσε ότι το πλοίο έχει 17 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα και το Kartepe έπλεε μεταξύ Νικομήδειας (Ιζμίτ) και Γκιολτζούκ όταν σημειώθηκε η πειρατεία, περίπου στις 17:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει μόνο ένας δράστης, ωστόσο άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες είναι πέντε, εξουδετέρωσαν τον πλοίαρχο και κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών του πορθμείου.

Δεν είναι σαφές ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες, ωστόσο το τηλεοπτικό NTV μετέδωσε πως ένας από τους ανθρώπους που διέπραξαν την πειρατεία είπε πως είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το πλοίο έχει δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών.