27.7.2013,

Η Στάση του Νίκα αναβιώνει..

Στείλτο Email

Η δυσαρέσκεια και ο θυμός της κοινωνίας εκφράζεται πλέον και στα γήπεδα. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη οι οπαδοί κρέμασαν πολιτικά πανό αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ποιος θα το περίμενε πως οπαδοί όλων των ομάδων θα φωνάζουν τα ίδια συνθήματα κατά ενός κοινού “εχθρού”. Κι όμως έγινε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να ενώσει κόκκινους, πράσινους, κίτρινους, ασπρόμαυρους και κάθε απόχρωσης οπαδούς.

Σε ένα πρωτοφανές σκηνικό τα πολιτικά πανό στα ελληνικά γήπεδα ολοένα και πληθαίνουν. Η αρχή έγινε μεσοβδόμαδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Στο “Γ. Καραϊσκάκης” ακούστηκαν συνθήματα για τους Γερμανούς, το δάνειο και το ελληνικό χρέος, ενώ μία ημέρα αργότερα στην Τούμπα τα συνθήματα κατά του πρωθυπουργού ήταν έντονα.

Το Σάββατο την σκυτάλη πήραν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Το πανό «πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων» που αναρτήθηκε από τους οργανωμένους της Θύρας 13 αν και δεν συμπεριελάμβανε ύβρεις προκάλεσε την 7λεπτη διακοπή από τον διαιτητή Μήτσιο ο οποίος απαίτησε να κατέβει. Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων των πρασίνων το πανό έμεινε στη θέση του, ενώ δεν έλειψαν ούτε εκεί τα συνθήματα.

Μάλιστα, μετά το ματς οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν ελέγχους σε αυτοκίνητα έξω από το ΟΑΚΑ για να βρουν το… αμαρτωλό πανί σε μία κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Την Κυριακή πολιτικά πανό σηκώθηκαν στη Νέα Σμύρνη – “Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ” και την Κρήτη – “Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ΄την τρόικα και μπρος”, ενώ στο Περιστέρι οι οπαδοί του Ατρομήτου και του ΠΑΣ Γιάννινα φώναζαν μαζί και για αρκετή ώρα το ίδιο σύνθημα κατά των πολιτικών.