26.7.2013,

Όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν συγκυβέρνηση!

Στείλτο Email

Σαν να αρχίζουν να αφυπνίζονται κι αυτοί… Σε συνέχεια της σθεναρής στάσης της κας Κατσέλη, η οποία σημειωτέον θέσπισε τον ίσως μοναδικό θετικό Νόμο -αυτόν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά- της χειρότερης Κυβέρνησης στην Ιστορία της Ελλάδας! 

 

Μετά τον Μίμη Ανδρουλάκη και το Δημήτρη Κρεμαστινό τον Δημήτρη Λιντζέρη και ο Νίκος Σαλαγιάννης ζήτησε την Πέμπτη τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής.

Από την πλευρά του ο κ. Λιντζέρης χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την επιλογή ως «μονόδρομο». Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειμμα διακυβέρνησης το οποίο, όπως ανέφερε «καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει».

Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο τονίζοντας ότι πρόκειται για «ψήφο ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες και όχι για ψήφο εμπιστοσύνης και αποδοχής» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απευθυνθεί στον λαό και στις πολιτικές δυνάμεις και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της οικονομίας. «Οι κομματικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να παραμεριστούν, είναι ώρα εθνικού χρέους» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «αυτό αφορά και τον κ. Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η τυφλή άρνηση τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».

Από την πλευρά της η Τόνια Αντωνίου σημείωσε ότι εάν η εθνική σύμπραξη δεν επιτευχθεί, τότε η μάχη κινδυνεύει να χαθεί.

Υπέρ μια κυβέρνησης συνεργασίας τάχθηκε την Τετάρτη και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι « εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Επίσης, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρότεινε εμμέσως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη όλων».