15.1.2012,

Κύρια σημεία ομιλίας Προέδρου Λαός στη βουλή για το κυοφορούμενο “κούρεμα” του χρέους, τις σκοπιμότητες των δανειστών, την ανάγκη ανοίγματος σε Κίνα και Ρωσία & την κακοδιαχείριση στο χώρο της υγείας

 

Ο Πρόεδρος του Λαός  κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ., τόνισε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος Λαός ):

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

Είμαστε σίγουροι ότι ξέρουμε πού πάει το πράγμα; Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι ξέρει πού πάει το πράγμα; Μήπως είμαστε ανυποψίαστοι; -Βάζω πρώτο πληθυντικό για να μην θίξω κανέναν προσωπικά. Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες από αυτά που είπε η κα Λαγκάρντ, ο κ. Ομπάμα, από τη στάση που τηρούν απέναντι στην κρίση Σαρκοζί και Μέρκελ; Δεν βλέπετε καμία διαφορά με αυτά που έλεγαν πριν 20 ημέρες; Τι σημαίνει η αντικατάσταση στο τιμόνι της ΕΚΤ του πράου και σοφού Τρισέ με τον επιθετικό Ιταλό Μάριο Ντράγκι; Μας έχουν βάλει σε καραντίνα! Έχουν αποφασίσει ότι τελειώσαμε και φτιάχνουν ένα τείχος τώρα για να μην τους χτυπήσει η μόλυνση. Και η επιβεβαίωση θα έρθει σε 1 μήνα από τώρα. Οι ευφυείς αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει; Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα πια σε αυτό που -ανοήτως πώς- βασιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, το “Ανήκομεν εις την Δύσιν” και όχι εκεί που είναι το συμφέρον της Ελλάδας;

 

ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μιλάμε σήμερα για “κούρεμα”. Ποιο κούρεμα; Ποιοι θα το αποφασίσουν και με ποιο γνώμονα; Θα είναι 21%, 30%, 40%; Πόσο; Εγώ ακούω για 65% κούρεμα! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για το τραπεζικό σύστημα; Εξαφάνιση, διάλυση, εξαέρωση του τραπεζικού συστήματος! Ρωτήσατε τους Έλληνες τραπεζίτες να μάθετε τι σημαίνει; Καλέσατε τον κ. Ταμβακάκη να σας πει τι θα σημάνει αυτό και αν το αντέχει η ναυαρχίδα του τραπεζικού συστήματος, την οποία διευθύνει; Δεν κάνετε τίποτα! Περιμένετε μόνο έξω από την Εκκλησία να ακούσετε το όνομα του μωρού -εάν θα είναι “χάρος”, “θάνατος” κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΥΡΗΚΑ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ BLACKROCK

Οι κινήσεις μας τώρα πρέπει να είναι άμεσες και ρεαλιστικές και αυτό δεν μπορεί να είναι η επέλαση των Γερμανών που έγινε εδώ μέσα. Αυτός που κάλεσε τον Πρωθυπουργό στη Γερμανία ξέρετε ποιος είναι; Είναι ο εγγονός του στρατάρχη του Χίτλερ! Οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει, απλά το αναφέρω σημειολογικά, διότι έψαξα και βρήκα ποιος είναι αυτός ο κύριος που είναι 34 χρονών και έχει περάσει από διοικήσεις τραπεζών και έχει το “υφάκι” που είδατε εδώ μέσα στο Κοινοβούλιο που ήρθαν οι “επικυρίαρχοι”. Το σχέδιο αυτό, το “Εύρηκα” σημαίνει Γουδή. Αυτό και μόνο. Έρχονται να μας κατασπαράξουν.

Και να πω για τη BLACKROCK που ελέγχει τις τράπεζες. Τι γίνεται εκεί; Βρίσκει η BLACKROCK ότι μία επιχείρηση χρωστάει 800 εκατομμύρια ευρώ, το θεωρεί ως επισφάλεια και καταγράφεται στην τράπεζα χρέος 30 εκατομμύρια ευρώ. Έρχεται μετά ο Γερμανός, ζητάει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο -που υπάρχει ήδη- 45 εκατομμύρια ευρώ για επένδυση, τα δίνει στην τράπεζα και αγοράζει το χρέος της επιχείρησης αυτής. Έτσι θα δοθούν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις. Όχι από το Χρηματιστήριο. Λεηλασία!

Και για να δούμε το θέμα ιστορικά. Επί 3 αιώνες η Δύση ρούφαγε το αίμα 3 ηπείρων, της Αμερικής, της Αφρικής και της (νότιας) Ασίας, όπου δούλευαν οι λαοί και έγιναν πλούσιοι οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας. Οι πολίτες και όχι τα κράτη. Εμείς εδώ επειδή απελευθερωθήκαμε νωρίς, ο πλούτος ήρθε στο κράτος, ένα κράτος “οικόπεδο γωνία”. Αυτόν τον πλούτο θέλουν τώρα, θέλουν τον πλούτο της χώρας μας εφαρμόζοντας πολιτική αποικιών του 17ου-18ου και 19ου αιώνα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δέχθηκα στο γραφείο μου τον πρέσβη της Κίνας και μίλησα για μία ώρα μαζί του, όπου διαπίστωσα ότι η διάθεση της Κίνας είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δική μας. Έχω την αίσθηση ότι μας δίνουν 100 και πάμε να πάρουμε τα 2. Είσαστε όμηροι και υπόδουλοι των Αμερικανών. Δεν σας επιτρέπουν να κάνετε άλλα ανοίγματα. Και να επαναλάβω ότι εκκρεμεί η πρόσκληση στον Πρόεδρο Μεντβέντεφ. Γιατί δεν έρχεται στην Ελλάδα τη στιγμή που το θέλει και υπάρχει διάθεση για επένδυση από στόλο Ρώσων επιχειρηματιών; Γιατί δεν έρχεται πριν πάμε σε ξεπούλημα; Έχετε δουλείες, εμείς δεν έχουμε και μιλάμε με όλους παντού και έτσι σας είχα φέρει και την προσφορά 10 ημέρες πριν το Μνημόνιο, αυτό το Μνημόνιο που δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε σωστά και τώρα απολογούμαστε γι΄ αυτό.

Κάνω έκκληση να επιτρέψετε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ. Είναι εξαιρετικής ζωτικής σημασίας για τη χώρα!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κλείνω με δύο λόγια για το νομοσχέδιο της Υγείας. Μιλήσατε, κ. υπουργέ, για κακοδιαχείριση. Τι είναι η κακοδιαχείριση; Ένα γράμμα κενό; Πόσους από τους χιλιάδες διοικητές που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια στείλατε στον Εισαγγελέα; Σας έχω ξαναπεί το περιστατικό όπου φορτηγό “έμφορτο” με προμήθειες μπαίνει σε αποθήκη Δημοσίου νοσοκομείου, υπογράφει ο αποθηκάριος και το φορτηγό φεύγει όπως ήρθε χωρίς να ξεφορτώσει τίποτα…

Πολιτικούς δεν έχετε τη δύναμη να βάλετε φυλακή, όπως είδαμε σε τόσες υποθέσεις -Siemens, Υποβρύχια κλπ. Έναν διοικητή δεν θα βάλετε για να παραδειγματιστούν οι σημερινοί; Έμαθε το κράτος να καθυστερεί να πληρώσει και μετά να πληρώνει ακριβότερα με “καπέλα”; Πλήρωνε το ελληνικό κράτος 7 και 8 φορές ακριβότερα τα φάρμακα απ΄ ό,τι η Κύπρος. Πότε θα καθαρίσει αυτή η υπόθεση 17 χρόνων κακοδιαχείρισης και καθυστερήσεων; Τι πάρτι έγινε δεν γνωρίζετε; Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες;

Να σας πω και το εξής: Στα απόβλητα στην Ψυτάλλεια ανιχνεύονται πια ουσίες πρωτόγνωρες και δεν μιλώ μόνο για ναρκωτικά, αλλά και για αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά που όλο και αυξάνεται η χρήση τους σήμερα από τον κόσμο για να αντέξει την κατάσταση.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ

Ένα θέμα ακόμα που αφορά στη Λακωνία. Είχαμε 30 κρούσματα ελονοσίας, κ. υπουργέ. Τι θα γίνει εάν τα 30 γίνουν 300 και βγει μία ταξιδιωτική οδηγία να μην έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα; Εάν του χρόνου από 14 εκατ. τουρίστες έχουμε μόνο 2 εκατ., καταστραφήκαμε. Πιάσατε τον κ. Τατούλη να του πείτε να ξεκινήσει ψεκασμούς από Φεβρουάριο και όχι από Ιούνιο; Σας το αναφέρω αυτό, απλώς για να σας δείξω κάποια πράγματα και να σας βγάλω από το λήθαργο.

 

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επανέρχομαι και κλείνω: Περιμένω κ. υπουργέ, να θέσετε στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα του Μεντβέντεφ! Εάν δεν το κάνετε, θα ζητήσω υποκατάσταση της κυβέρνησης!

 

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, ο οποίος προσκόμισε στοιχεία που συνδέουν άμεσα την αύξηση κρουσμάτων ελονοσίας κι άλλων επικίνδυνων ασθενειών με την αύξηση της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Αυτά που είπε ο κ. Υπουργός θα συνιστούσαν μία εξαιρετική ομιλία στο συνέδριο του Λαός. Εξαιρετική ομιλία! Είπε αυτά που λέμε δέκα χρόνια. Και σε αυτά τα δέκα χρόνια ακούσαμε τα μύρια όσα, τι “φασίστες”, τι “ακραίοι” αυτά λέγανε. Αλλά καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Όταν σας λέγαμε τόσα χρόνια αυτά τα πράγματα, όλοι, -και εσείς του πασοκ ,- λέγατε τα διάφορα. Τώρα λέτε “αμάν τι πάθαμε!”. Και βεβαίως άκουσα με θλίψη την ομολογία ότι μπαίνουν πολύ περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να απελαύνουμε. Άρα που θα οδηγηθούμε; Είμαστε μία χώρα που, όπως ομολογείται από την κυβέρνηση, είναι “τρύπια”. Σηκώνουμε τα χέρια παθητικά. Μπαίνουν όσοι θέλουν και μάλιστα οι περισσότεροι εξ΄ αυτών δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά στη χώρα τους. Κάτι πρέπει να κάνετε! Εκτός των άλλων, 12 δισ ευρώ φεύγουν κάθε χρόνο από την πατρίδα μας και, έτσι, μεγιστοποιείται το έλλειμμα. Αυτά χαίρομαι που τα έχετε συνειδητοποιήσει.

Πολύ φοβούμαι ότι υπάρχει σύγχυση στην κυβέρνηση. Χθες ήρθε απάντηση από τον επίτροπο κ. Όλι Ρεν, σε ερώτηση που έκανε ο ευρωβουλευτής, κ. Ν. Σαλαβράκος και λέει “ουδέποτε και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οδηγία προς καμία χώρα να ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων”. Επίσημη δήλωση του Όλι Ρεν! Τι στο καλό ανοίξατε εσείς αυτόν το μπελά και δεν μπορεί να ομαλοποιήσουμε την κυκλοφορία στους δρόμους; Είστε σοβαροί; Και μου λέτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς για τους λαθρομετανάστες; Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι απλό: Όταν ήρθε ο Νόμος Ραγκούση, να τον καταψηφίζατε όπως κάναμε εμείς!

Αν πράγματι θέλετε να είστε αποτελεσματικοί στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, που με καθυστέρηση 20 ετών αντιληφθήκατε -κάλιο αργά παρά ποτέ- να πιέσετε την Ευρώπη και ενδεχομένως να την εκβιάσετε ότι: “εάν δεν κάνετε κάτι, είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από το Δουβλίνο 2 και να στους στείλουμε όλους “πακέτο” με ταξιδιωτικά έγγραφα”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε