15.1.2012,

Σημεία συνέντευξης Προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στην εκπομπή “ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ” του Γ. Τράγκα στον Τ/Σ EXTRA3 (6/10/2011)

«Η κρίση δεν μπορεί να μας νικήσει. Η ακρισία αυτών που διαχειρίζονται την κρίση μπορεί να μας νικήσει».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Λαός  κ. Γ. Καρατζαφέρης στον Τ/Σ Extra 3 στην Εκπομπή του Γ. Τράγκα “Χωρίς Αναισθητικό”.

 

Σταθερά ανοδική πορεία για τον Λαός

Η τελευταία δημοσκόπηση μιλά για μια καταστροφή του πασοκ , και φυσικά ο συριζα  είναι ένα «ασανσέρ» το οποίο ανεβο – κατεβαίνει, άρα το 9,5 το οποίο είναι και μία από τις λίγες φορές που το έχουμε συναντήσει είναι αναμενόμενο. Τον έχουμε δει και στο 20%. Η νδ  ανεβαίνει. Μολαταύτα, ανεβαίνω και εγώ. Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία.

Όταν ανεβαίνουμε και οι δύο και το Λαός  και η νδ , σημαίνει ότι η παράταξη έχει ένα συγκλονιστικό ποσοστό που αγγίζει το 42%. Όμως, η δημοσκόπηση έχει επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό εύρημα. Μου χαρίζει την μοναξιά της κορυφής αναφορικά με την “δημοφιλία”. Είμαι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, χωρίς πλέον να έχω κανέναν παρέα. Και αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι ο λόγος μου έχει ευρύτερη απήχηση σε ποσοστά από αυτά τα οποία δείχνουν το κόμμα μας.

 

Δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τον περίγυρο του κ. Σαμαρά

Με τον Αντώνη Σαμαρά, βεβαίως και μπορώ να συνεννοηθώ. Όμως, δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τους “Κανταφικούς” που τον περιτριγυρίζουν. Εκεί είναι και το πρόβλημα. Αυτός έχει κάποιους “Κανταφικούς” γύρω του, ενώ εγώ δεν έχω κανέναν. Εγώ μπορώ να πάω να μιλήσω με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς, όμως, δεν ξέρω τι εκπροσωπεί, εάν έλθει να μιλήσει μαζί μου. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τον Ιανουάριο.

 

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Ίσως αργεί, αλλά πιστεύω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες. Αισθάνεται ξαφνικά ότι έχει γίνει μέρος του προβλήματος. Αισθάνεται ότι ο Ελληνικός λαός τον έχει βάλει και αυτόν στο στόχαστρο. Πιστεύει ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και μετρά τις δικές του αντοχές και ανοχές. Δίνω ένα περιθώριο, ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα. Θέλω να ελπίζω βέβαια ότι μέχρι τότε θα υπάρχει και Ελλάδα.

 

Οποιοδήποτε δημοψήφισμα της Κυβέρνησης θα είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ

Το δημοψήφισμα είναι μια “βαλβίδα εξαέρωσης” του θυμού του κόσμου, άνευ σημασίας. Είπα στον κ. Καστανίδη ότι αν θέσετε το ερώτημα στο κόσμο αν θέλετε να σας δώσει η κυβέρνηση 1. 000 λίρες, έχει απηυδήσει τόσο πολύ ο Έλληνας πολίτης με την κυβέρνηση, που και σε αυτό θα ψηφίσει “ΟΧΙ”… Ό, τι ερώτημα και να τεθεί στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση θα πάρει ένα μεγάλο “ΟΧΙ”. Είπα στον κ. Καστανίδη: “Δεσμεύεστε να παραιτηθείτε αν το ποσοστό του ΟΧΙ σε οποιοδήποτε θέμα και αν επιλέξετε είναι μεγαλύτερο;”. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

 

Έχει εγκλωβιστεί ο κ. Παπανδρέου

Τα πράγματα στη χώρα μας είναι τρομερά, μην κοροϊδευόμαστε. Έχει εγκλωβιστεί ο κ. Παπανδρέου. Τελικά ήταν μια “πολύ εύκολή λεία” στα διεθνή συμφέροντα. Δεν θα εστιάσω στα “συνομοσιολογικά σενάρια” που συχνά ακούγονται, ακόμη και από την δική σας εκπομπή. Ότι δηλαδή, παίζει συνειδητά αυτόν τον ρόλο. Απλώς, κάποιοι βρήκαν το “μέγεθος του ανδρός” και έπαιξαν παιχνίδι απέναντί του. Η αυριανή επίσκεψη του Γερμανού Αντικαγκελάριου, σημαίνει ότι έρχονται τα “κοράκια”.Έρχονται για να αρπάξουν την λεία τους. Εκεί ακριβώς, είναι το πρόβλημα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αποκαλύπτω αυτό για πρώτη φορά στην εκπομπή σου.

Ξέρει ότι έρχονται τα “κοράκια”, – η γυναίκα του είναι από εκείνα τα μέρη -, και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

 

Οι Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν, και όχι να αρπάξουν

Ο κ. Μεντβέντεφ., ο Ρώσος Πρόεδρος, είναι στο αεροδρόμιο συνοδεία 100 επιχειρηματιών. Ο λιγότερο πλούσιος από αυτούς μπορεί να εξοφλήσει το χρέος μας μόνος του…Θέλει να έλθει στη Ελλάδα και δείχνει ζοφερό ενδιαφέρον. Και δεν του δίνεται η πρόσκληση. Βέβαια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να τον καλέσει, θέλει και την συναίνεση της κυβέρνησης.

 

Όμως, το αποκαλύπτω και το λέω αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, ότι αύριο το πρωί αν αποσταλεί πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο, τον κ. Μεντβέντεφ, θα έλθει σε μια εβδομάδα.

Τώρα, όμως! Γιατί η “λεία” του ελληνικού κράτους είναι απλωμένη πάνω στο τραπέζι. Οι άλλοι, οι Γερμανοί, έρχονται με τα “δόντια ακονισμένα”. Με το σχέδιο “ΕΥΡΗΚΑ”, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 125 δις. ευρώ πάμε να παραδώσουμε την πατρίδα μας στους Γερμανούς…

 

Είναι έγκλημα το ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας

Αυτό που πάει να γίνει είναι έγκλημα. Το είπα, το επαναλαμβάνω και θα το κάνω: “Θα στείλω κόσμο στο Γουδή”. Εξηγημένα πράγματα!!!

Αυτό που πάνε να κάνουν με το Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Κράτους – το οποίο στην πραγματικότητα είναι Ταμείο Ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού λαού – εγώ θα στείλω κόσμο στο Γουδή.

Αυτό να το καταλάβουν και το λέω ευθέως. Το λέω με παρρησία και όχι με έπαρση και υπερβολή.

Αυτό το οποίο πάει να γίνει σε βάρος της πατρίδας μας και του Ελληνικού λαού, είναι έγκλημα. Τρέχουμε τώρα με βιασύνη υπό το κράτος του πανικού και εκβιασμού και εκφοβισμού. Δηλαδή, δεν σας δίνουμε τα λεφτά… Το κάνει αυτό ο κ. Παπανδρέου τώρα γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Δεν ξέρει να αντιδράσει. Αυτές είναι οι επιδόσεις του… Ξέρουν το “μέγεθος του ανδρός”, αυτοί που μας ζητούν την ελληνική περιουσία.

 

Εμπλεκόμενα στις μίζες και τα δύο Κόμματα

Από την στιγμή, που στο παρελθόν διαχρονικά, στελέχη από το πασοκ  είχαν “δούναι και λαβείν” με τους Γερμανούς με διάφορες μίζες και άλλες δουλειές, είναι πάρα πολύ εύκολο να το επαναλάβουν. Αν ένας έλθει και στα δώσει μια φορά, είναι πάρα πολύ εύκολο να στα δώσει και δεύτερη φορά.

Για αυτό τον λόγο – από κοινού πασοκ  και νδ  – καθάρισαν και έκλεισαν την υπόθεση της Siemens. Γιατί και τα ταμεία των δύο αυτών κομμάτων έχουν πάρει, από κοινού λεφτά. Φώναζα τότε να γίνει έλεγχος στα ταμεία των κομμάτων, και έλεγαν “ΟΧΙ”. Κατέθετε ο κ. Αϊβαλιώτης αιτήματα για να ελεγχθούν οι ταμίες και τα ταμεία των δύο κομμάτων, και έλεγαν πάλι “ΟΧΙ”.

Δυστυχώς, ο περισσότερος πολιτικός κόσμος είναι «όμηρος» όλων αυτών των χρημάτων. Μην κοροϊδευόμαστε. Οι Γερμανοί είναι οι πιο “βρώμικοι” από όλους τους άλλους. LEOPARD, MAN, SIEMENS πυρομαχικά., υποβρύχια, αεροδρόμιο HOCHTIEF, παντού όπου εμπλέκονται και είναι οι Γερμανοί υπάρχουν απάτες. Υπάρχουν ποινικές απάτες τις οποίες καλύπτει το Ελληνικό Δημόσιο.

Τους είπα προχθές – τώρα πάνε να το σταματήσουν και να το φρενάρουν. “Να μην τολμήσετε να παραχωρήσετε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στη HOCHTIEF για επιπλέον 20 χρόνια για 240 εκατ., γιατί σας περιμένει το Γουδή”. Το προτεινόμενο αντίτιμο των 240 εκατ – με τους δικούς τους υπολογισμούς που πιστεύω ότι είναι ψευδείς – είναι το ποσό που εισπράττει το αεροδρόμιο από την ενοικίαση των καταστημάτων και το πάρκινγκ των καταστημάτων μόνο. Είναι λεηλασία, ασέλγεια.

 

Ο Λαός είναι μια άριστα οργανωμένη ομάδα

Δεν είχα ποτέ κόντρες με τον κ. Καραμανλή. Είχα το θάρρος, την παρρησία και αν θέλετε την ευρυχωρία καρδιάς, παρότι έγινε με τον κ. Καραμανλή το 2000 – είμαι εκείνος που δεν αφήνει το πασοκ  να τον “κατασπαράξει” μέσα στη Βουλή. Οσάκις αποπειράται να τον κατασπαράξει το πασοκ, υψώνω το ανάστημα. Κάτι που δεν κάνουν κάποιοι άλλοι οι οποίοι έχουν και υποχρέωση να το κάνουν.

Ο Λαός  είμαστε μια “ορχήστρα” πάρα πολύ καλά οργανωμένοι. Βεβαίως, έχω αναθέσει σε “σολίστ”, ο καθένας τους να παίζει τον δικό του ρόλο. Αυτός ο οποίος έχει αναλάβει την “μελωδία Καραμανλης”, είναι από τους καλύτερους σολίστ που έχω.

 

Ζητάμε από τον λαό εντολή

Επειδή το ακροατήριο μου τον τελευταίο καιρό έχει ανοιχτεί πολύ, επειδή οι περισσότεροι Έλληνες με εμπιστεύονται και πιστεύουν ότι αυτά τα οποία λέω και πρεσβεύω είναι σοβαρά και υπεύθυνα, – τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν και από κάποιους πολιτικούς, ο ελληνικός λαός θα μου εμπιστευθεί την εξουσία.

 

Για τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς της κ. Μπακογιάννη στο περιοδικό INFORMER

Θέλω, όποιος και να λέει αυτά και να με χαρακτηρίζει έτσι, είτε ο κ. Τσίπρας, είτε ο κ. Σαμαράς, ή οι γύρω από αυτόν φανατικοί, να προβάλουν και να προτάξουν ένα επιχείρημα.

Ακολουθώ και προτάσσω τις θέσεις μου. Θέσεις που είναι σταθερές.

Ήμουν εναντίον των λαθρομεταναστών τότε, παραμένω εναντίον και τώρα.

Ήμουν εναντίον της εντάξεως της Τουρκίας στην Ευρώπη, εμμένω σε αυτή την πάγια θέση μου. Είμαι εναντίον του ονόματος της Μακεδονίας και παραμένω να είμαι. Ποια διαφορά βρίσκουν; Σε ποιο θέμα;

Αν εννοούν ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι από «γυαλί» λέω όχι γιατί έτσι θα σπάσει.

Ο πολιτικός πρέπει να έχει την δυνατότητα να προσαρμόζει την πολιτική πράξη ανάμεσα στα νέα δεδομένα που αναπτύσσονται.

 

Δεν απέτυχε το μνημόνιο, απέτυχε η εφαρμογή του

Θεωρώ την μεγαλύτερη και πιο θαρραλέα πολιτική μου πράξη ότι ψήφισα το Μνημόνιο. Φώναζα για 3 ημέρες στη Βουλή – ρωτήστε και τον κ. Τσίπρα – και ζητούσα από όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένης και της νδ να προτάξουν και να φέρουν κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση. Δεν υπήρχε τότε εναλλακτική πρόταση από κανέναν τους. Το δίλημμα ήταν: Ή θα υπήρχε Ελλάδα, όπως είναι σήμερα, ή εκείνη την ημέρα θα “έσβηνε” η Ελλάδα γιατί θα πτώχευε.

Έδωσα μια ευκαιρία στην Ελλάδα να υπάρχει. Αλλά, συνδύασα και θα το θυμάστε αυτό, την απόφασή μου αυτή με Οικουμενική Κυβέρνηση. Είπα: “Ναι αλλά με οικουμενική κυβέρνηση”. Άλλο πράγμα ο καθένας μόνος του – και μάλιστα στα επίπεδα τα οποία γνωρίζουμε -, και άλλο πράγμα “όλοι μαζί”.

Εάν ήμαστε όλοι μαζί, δεν θα είχε αποτύχει το Μνημόνιο. Δεν απέτυχε το Μνημόνιο. Απέτυχε η εφαρμογή του. Ήταν τόσο ανίκανοι, που ούτε αυτό κατάφεραν. Όμως, όταν είδα πόσο λίγο ήταν το πασοκ, είπα: “μέχρι εδώ και μη παρέκει”. Αλλά, ο κ. Σαμαράς που δεν ψήφισε το Μνημόνιο, ψήφισε τον Εφαρμοστικό Νόμο…

 

Κάποιοι επενδύουν στο χάος

Πρώτα – πρώτα φοβάμαι όλη αυτή την διεργασία που γίνεται στην Αριστερά για ένα νέο “ΕΑΜ”. Όταν ακούω ότι συζητείται, ακούγεται και ψήνεται αυτό το πράγμα, έχω ένα ενδοιασμό. Είναι πολλοί οι δυσαρεστημένοι. Για αυτό το λόγο το αποκάλεσα “ΕΑΜ”, και δεν το είπα “ΟΠΛΑ”. Γιατί και τότε στην αντίσταση υπήρχαν αστικές δυνάμεις που πήραν τα όπλα. Όμως, χωρίς να το καταλάβουν μπήκαν στο ΚΚ. Φοβούμαι ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν αυτό. Θέλουν το χάος και πιστεύουν ότι είναι κατάλληλος καιρός τώρα για να πάρουν την ρεβάνς…

Δεν θέλω να δω την χώρα μου να αιματοκυλιέται.

 

Δεν ξέρω αν θα προλάβουν να δραπετεύσουν

Βλέπω λίγο δύσκολο να έχουμε την κατάληξη της Αργεντινής. Κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν θα προλάβει να φύγει νύκτα ο κ. Παπανδρέου. Tου είπα κατ΄ ιδίαν: “Μην περιμένεις να έχεις την τύχη του Καραμανλή, δηλαδή, να παίξεις τάβλι στη Ραφήνα μαζί του. Θα πας στο Γουδή…”.

Του τα είπα αυτά ευθέως στη τελευταία μας δημόσια συνάντηση πριν 5-6 μήνες, πρόσωπο με πρόσωπο.

 

Άνοιγμα και σε άλλους στρατηγικούς επενδυτές

Η Ρωσία θέλει να βοηθήσει. Θέλει να έχει σχέση στρατηγικού επενδυτή με εμάς. Μας λέει πως δεν αγοράζω τίποτα από την Ελληνική περιουσία. Αυτή θα μείνει στα χέρια σας σε πλήρη αντίθεση με τους Γερμανούς που έρχονται για να μας τα πάρουν. Και εγώ φωνάζω και λέω ότι: “Αν η Ρωσία μπει στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα σωθεί”. Ας το καταλάβουν αυτό. Η Ρωσία πρέπει να μπει στο Αιγαίο. “Όποιος είναι στη Μεσόγειο, έχει τον κόσμο”. Και επειδή το ξέρει καλά αυτό ο Αμερικανός, δεν αφήνει κανέναν. Η Ρωσία χάνει το τελευταίο αγκυροβόλιο της που είχε, με όλα αυτά τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Αραβικό κόσμο και την Συρία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θέλει να έλθει εδώ με κλιμάκιο επιχειρηματιών και δεν τον προσκαλούν. Αυτά είναι πράγματα οξύμωρα και αντιφατικά. Δεν θέλω να ξεπουληθώ στους Γερμανούς. Στην πρόσφατη μου επίσκεψη στο Λονδίνο συναντήθηκα με 2 μεγάλα funds. Τους ρώτησα γιατί δεν έρχονται να επενδύσουν στην πατρίδα μας. Μου είπαν ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί από τους Γερμανούς… Τρόμαξα με την βεβαιότητά τους ότι έχουν συμφωνηθεί με τους Γερμανούς. Δεν θέλω αυτή την γερμανική κατοχή.

Να είναι και οι Γερμανοί, παράλληλα όμως και με άλλους όπως Γάλλους, Ρώσους και Κινέζους. Σε λίγο καιρό έρχεται για επενδύσεις και συζητήσεις το νούμερο 4 της Κινεζικής ηγεσίας. Την προηγούμενη φορά ήλθε ο Πρόεδρος της Κίνας, και ενώ μας έδινε 100 δισ. εμείς πήραμε μόνο δύο…

Ο κ. Παπανδρέου με την απόφασή του αυτή, πρόδωσε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Η κρίση δεν μπορεί να μας νικήσει. Η ακρισία αυτών που διαχειρίζονται την κρίση μπορεί να μας νικήσει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε