4.1.2012,

Κύρια σημεία εισήγησης του Προέδρου του Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Ίσως αυτή να είναι μια από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος που έχουν γίνει από την ίδρυση του Λαός μέχρι σήμερα. Οι καταστάσεις που επικρατούν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας φέρνουν πιο κοντά στην διακυβέρνηση της χώρας από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει από το 1986.

 

Υπάρχει αδήριτη η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανεξάρτητες αδέσμευτες ελεύθερες δυνάμεις. Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Έλλειμμα ηγεσιών. Αυτό το έλλειμμα μας δημιουργεί ευθύνες. Στην Θεσσαλονίκη αναπτύξαμε το περίγραμμα του κοινωνικού μας προγράμματος. Επειδή όμως ο χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι πολύς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε έτοιμο το πρόγραμμά μας. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύεστε όλοι. Έχουμε 90 μέρες καιρό μέχρι να ετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε το πλήρες πρόγραμμά μας. Για τον λόγο αυτό και δημιουργείται η Γραμματεία Προγράμματος του Λαός η οποία και ανατίθεται στον βουλευτή μας Μαυρουδή Βορίδη.

 

Οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή γιατί το πολιτικό σύστημα στην χώρα έχει σαπίσει. Η κυβέρνηση δείχνει να μην ελέγχει τίποτε πια και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει έναν αρχηγό χωρίς κόμμα. Παράδειγμα αυτού που λέω η κατάθεση πρόταση του Λαόςγια ονομαστική ψηφοφορία μέσα στην Βουλή που αποκάλυψε πως από την νδ  απουσίαζαν σχεδόν τα 2/3 κάνοντας λευκή απεργία στον Πρόεδρό της. Αντίθετα εμείς σαν Λαός έχουμε την δυνατότερη παρουσία μέσα στο Κοινοβούλιο σε καθημερινή βάση, δίνοντας αγώνες εναντίον της κυβέρνησης του πασοκ . Και όχι μόνο εκεί. Σήμερα ο Λαός έχει την καλύτερη παρουσία σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της ελληνικής επικράτειας. Και, πρέπει να το σημειώσουμε αυτό, την πρώτη θέση προτίμησης στους ομογενείς μας ανά την υφήλιο.

Πριν από 2 χρόνια μας λοιδορούσαν και μας έλεγαν ακραίους. Σήμερα δύο χρόνια μετά έχουμε κατορθώσει να κερδίσουμε την πρώτη θέση στις καρδιές των Ελλήνων.

 

Στις επόμενες εκλογές το ποσοστό του κόμματός μας θα είναι συγκλονιστικότερο από αυτό των εκλογών του 2007 και του 2009. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά σήμερα πως τα δύο κατεστημένα κόμματα δεν έχουν την δύναμη να τον κρατούν όμηρο με τις πελατειακές σχέσεις που επί χρόνια δημιουργούσαν.

Έχει αποδεσμευθεί από αυτή την νοσηρή κατάσταση και σκέπτεται για το ποιος φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Ποιος μας έφερε σε αυτή την κατάσταση; O K. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής που οδήγησαν την χώρα στο σημείο σήμερα να εκλιπαρούμε, να απαιτούμε να προσβαλλόμαστε και να χλευαζόμαστε. Ό, τι σώζει σήμερα την Ελλάδα στα μάτια του κόσμου είναι η ιστορία της και ο πολιτισμός της.

Οι σημερινές μας επιδόσεις δεν είναι τιμή για κανέναν μας. Τι μας λείπει λοιπόν; Δεν είμαστε εμείς οι Έλληνες ο ίδιος άραγε λαός που μεγαλούργησε; Δεν είμαστε ο ίδιος λαός που ξανάχτισε την πατρίδα του μετά από τους καταστροφικούς πολέμους;

Μας λείπουν οι ηγεσίες. Η Ελλάδα καταδικάστηκε από τις αδύναμες της ηγεσίες.

 

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης επικράτησε – και αυτό το είπε ο Λοβέρδος – η άποψη: ότι είναι αριστερό είναι ανεκτό και ότι είναι δεξιό βάλλεται βάναυσα.

Δημιουργήθηκε ένα κράτος το οποίο παρέδωσε τα πάντα στην αριστερή ιδεολογία και τις συντεχνίες οι οποίες πριμοδοτήθηκαν με εξωφρενικά προνόμια. Αυτές οι …αλχημείες μας έφεραν στο σημερινό σημείο.

 

Με ρωτούν αν είναι κλέφτες οι πολιτικοί. Λέω ναι! Είναι κλέφτες όχι μόνον όσοι έβαλαν στην τσέπη χρήματα του δημοσίου αλλά και όσοι τους καλύπτουν και τους αφήνουν ατιμώρητους. Όσοι συνέδραμαν στα σκάνδαλα δια της ανοχής και της ατιμωρησίας. Όσοι συνέδραμαν στο να καλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία, το σκάνδαλο της SIEMENS.

 

Ο κ. Παπανδρέου και το πασοκ είναι ένοχοι πολιτικής απάτης εις βάρος του Ελληνικού λαού. Το προεκλογικό Λεφτά υπάρχουν και το φούσκωμα του ελλείμματος είναι πολιτική απάτη.

Να το γνωρίζουν λοιπόν καλά.

Η εποχή που ο Λαός  έκανε αντιπολίτευση με λευκά γάντια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα λευκά γάντια αντικαταστάθηκαν με γάντια πυγμαχίας.

Όσοι έκλεψαν, όσοι συγκάλυψαν θα λογοδοτήσουν.

Αυτή την στιγμή στο συρτάρι του Προέδρου της Βουλής βρίσκονται 200 δικογραφίες προς εξέταση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αν περάσει άκαρπη και αυτή η βουλευτική περίοδος …θα παραγραφούν.

Εμείς δεν δεχόμαστε να υποκύψουμε σε κανέναν Νόμο συγκάλυψης των σκανδάλων.

Αναμετριόμαστε με το κακό για το καλό της πατρίδας. Ανατρέπουμε δεν συμβιβάζουμε.

 

Αν για καιρό τώρα επιμένουμε για μια κυβέρνηση συνεργασίας το κάνουμε για να σωθεί η πατρίδα. Να γνωρίζουν όμως πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα λειτουργήσει σαν σφουγγάρι για τις αμαρτίες των δύο κατεστημένων κομμάτων.

Εκλογές; Ναι τις θέλουμε ακόμη και αυτή την Κυριακή. Όμως λέμε πως δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για την πατρίδα στην παρούσα χρονική στιγμή. ¨όμως δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για την πατρίδα η παραμονή στην εξουσία ακόμη και μια μέρα παραπάνω αυτής της ανύπαρκτης και ανίκανης κυβέρνησης.

 

Ο Λαός  είναι σε άνοδο, το βλέπετε καθημερινά, ακόμη και αν ορισμένες δημοσκοπήσεις ή δημοσιογραφικές γραφίδες, όμηροι του συστήματος το αποκρύπτουν. Είμαστε το κόμμα του 12 με 13 %. Και στις εκλογές δεν θα είμαστε εκεί. Θα τριπλασιάσουμε τα ποσοστά μας, όποτε και αν γίνουν.

 

Με ρωτούν γιατί απέτυχε ο κ. Παπανδρέου. Μα για τον ίδιο λόγο που απέτυχε και ο Κ. Καραμανλής. Απειρία. Απέτυχαν οι ίδιοι, απέτυχε το κόμμα τους απέτυχε και η Ελλάδα μαζί τους.

Απέτυχαν γιατί ποτέ τους δεν αντιμετώπισαν όσα αντιμετωπίζει ένας απλός πολίτης στην καθημερινότητά του. Και έρχομαι να ρωτήσω το εξής. Ο κ. Σαμαράς απείχε για 10 ολόκληρα χρόνια από την πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

10 ολόκληρα χρόνια, τι έκανε; Πώς έζησε; Πώς θα δώσω εγώ τις τύχες της χώρας μου αυτή την κρίσιμη στιγμή σε έναν άνθρωπο που για 10 χρόνια ήταν απών από την πολιτική της ζωή.

 

Ο Γ. Καρατζαφέρης ό,τι απέκτησε το απέκτησε με την δουλειά του. Να απολογηθώ για ότι απέκτησα δουλεύοντας; Να απολογηθώ για ό,τι δημιούργησα; Είμαστε ένα Κόμμα δυνατό που δεν χρωστά πουθενά. Μια αυτάρκης δύναμη. Και αυτό το πετύχαμε με δυσκολίες, με δάκρυα και ιδρώτα. Όμως το πετύχαμε και έτσι όπως το πετύχαμε για το κόμμα μας θα το πετύχουμε και για την Ελλάδα.

 

Εγώ θα πω μόνο αλήθειες. Η Ελλάδα καθημερινά δανείζεται για να ζήσει και συνεχώς μεγαλώνει το έλλειμμά της.

Χρειαζόμαστε συνεχώς και περισσότερα λεφτά για να συμπληρώσουμε τις ανάγκες ενός σπάταλου κράτους. Αυτό που χρειάζεται είναι να πούμε πως δεν θα ξαναδανειστούμε ούτε πεντάρα. Θα ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε. Με αυτά που παράγουμε. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε ξανά να ορθοποδήσουμε.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την σωτηρία της χώρας. Δεν θα ξεπουλήσουμε την περιουσία της.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε