24.1.2012,

Κύρια σημεία συνέντευξης Προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER

«Δεν πρόκειται με αυτούς τους τρόπους να βγούμε από τη φοβερή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Ακολουθούν λάθος δρόμο.

Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως μειώνεται συνεχώς το ΑΕΠ μας και με αυτό το δεδομένο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε ένα σπάταλο κράτος. Πρέπει να μειώσουμε τα έξοδά μας, να σταματήσουμε την αιμορραγία των κεφαλαίων από την πατρίδα μας και να δουλέψουμε περισσότερο. Να ζήσουμε εν ανάγκη και με λιγότερα αφού μόνον έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πλεόνασμα».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Λαός  κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER.

 

Μονόδρομος η εθνική συνεννόηση

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση. Δεν καταλαβαίνουν πως το συμφέρον της Ελλάδας -τη συγκεκριμένη στιγμή- είναι να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση. Να πάμε στην Ευρώπη με μια νέα πολιτική πρόταση. Ενωμένοι. Σαν μια Εθνική Ελλάδος. Αντί να καταλάβουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος αυτοί ζουν ο καθένας στον κόσμο του. Ο μεν Παπανδρέου κάνει ταξίδια σαν να είναι υπουργός εξωτερικών έχοντας παραδώσει την εξουσία στον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Σαμαράς, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα γίνει πρωθυπουργός – άραγε που θα κυβερνήσει ο κ. Σαμαράς; Σε μια νεκρή Ελλάδα; – και τα κόμματα της αριστεράς σχεδιάζουν αντάρτικο πόλεων. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Η Ευρώπη δεν μας παίρνει έτσι στα σοβαρά. Εφόσον λοιπόν δεν το αντιλαμβάνονται, ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει. Να τους μαζέψει και να τους πει πως πρέπει να βρεθεί μία λύση. Ίσως ένα τρίτο πρόσωπο σαν πρωθυπουργός, με κοινή συναίνεση που θα προσπαθήσει σε ένα εξάμηνο να διορθώσει τα λάθη. Και μετά ας πάμε σε εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εξαιρετικά προβληματισμένος και φορτισμένος. Ελπίζω ότι θα ξεφύγει από την τυπολατρεία που θέλει τον πρόεδρο να μην παρεμβαίνει και να τους καλέσει για να δοθεί μία λύση επιτέλους. Επιμένω: Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι μια “Εθνική Ελλάδος”. Όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μαζί ενωμένους για να διαπραγματευτούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ελλάδα.

 

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει

Αυτή τη στιγμή οδηγούμεθα στην πτώχευση, ή μάλλον έχουμε πτωχεύσει στην ουσία. Το θέμα είναι να μην πτωχεύσουμε και τυπικά. Σωζόμαστε, γιατί η Αμερική ξαναστρέφει το βλέμμα της στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρό εξαιτίας της συμπεριφοράς του Ερντογάν και της Τουρκίας. Όμως δεν μπορούμε να σωζόμαστε πάντα από τυχαία γεγονότα. Η Ευρώπη δείχνει να θέλει να απεμπλακεί από την απόφαση στήριξης που πήρε τον Ιούλιο, γιατί ίσως βλέπει πως δεν θα μπορέσει να στηρίξει τις τράπεζές της. Και εμείς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είμαστε με δεμένα τα χέρια. Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε, γιατί τόσο λίγο χρειάζονται οι Ευρωπαίοι για να μας γυρίσουν την πλάτη. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Να μειώσουμε τα έξοδά μας, να δουλέψουμε περισσότερο, να ζήσουμε και με λιγότερα αν χρειαστεί. Να μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, την γεωργία μας, την κτηνοτροφία μας. Να μην σπαταλάμε λεφτά και κυρίως να σταματήσουμε αυτή την ανεξέλεγκτη διαρροή χρημάτων από την πατρίδα μας στο εξωτερικό με τους λαθρομετανάστες και τις πολυεθνικές εταιρείες.

 

Αδιανόητη η στείρα αντιπαλότητα των δύο κατεστημένων κομμάτων

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό πως ενώ η Ελλάδα χάνεται, δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Αυτή η στείρα αντιπαλότητα μεταξύ πασοκ  και νδ  είναι αδιανόητη. Παρέδωσαν την Ελλάδα στα χέρια των παιδιών της Goldman Sachs, και να το σημερινό αποτέλεσμα. Είμαστε υποχρεωμένοι -εκ των πραγμάτων- να σοβαρευτούμε γιατί αλλιώς θα μας διώξει ο ελληνικός λαός. Όμως δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν και πατριώτες που αγαπάμε την πατρίδα μας και δεν θα την αφήσουμε να χαθεί.