31.3.2012,

Η ΝΕ.Ο.Σ τίμησε τους ήρωες του Μελιγαλά!

  • 19 Σεπτεμβρίου 2011 14:57

Στείλτο Email

Πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην 67η επέτειο της γενοκτονίας των κατοίκων του Μελιγαλά από τους συμμορίτες του Άρη Βελουχιώτη και του Νίκου Μπελογιάννηγαλά, όπου το κκε  σφάγιασε άνδρες και κυρίως γυναικόπαιδα, στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία δια της βίας.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως που βρίσκετε στον χώρο του Μνημείου της Πηγάδας. Στην συνέχεια εψάλλει το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των περίπου δύο χιλιάδων σφαγιασθέντων πατριωτών ενώ την Ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο κ. Φώτης Μπέλλος, ο οποίος, αφού επισήμανε ότι με την απελευθέρωση της περιοχής, «οι κομμουνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ βρήκαν πλέον ελεύθερο τον χώρο για πλήρη δράση για τον αντικειμενικό σκοπό τους, που ήταν η κατάληψη της εξουσίας», επισήμανε το ρόλο στη σφαγή «επιφανών» κομμουνιστών: «ήταν εκεί ο Βελουχιώτης… Τον συνόδευε ο Νίκος Μπελογιάννης, που ακόμη προσκυνούν οι Έλληνες κομμουνιστές σαν τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο και του έστησαν και μνημείο στην Αθήνα… Αφού περιεργάστηκαν τον συγκεντρωμένο αθώο κόσμο, διέταξαν την εφαρμογή λαϊκών δικαστηρίων».

Το πέρας της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από πατριωτικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων των ΕΔ αλλά και των ΣΑ, ομογενειακά σωματεία, συλλόγους εθνικοφρόνων και βασιλικές οργανώσεις. Για τον ΛΑ.Ο.Σ (το μόνο πολιτικό Κόμμα του Κοινοβουλίου που τίμησε τη θυσία των πατριωτών του Μελιγαλά) κατέθεσε στεφάνι η Νομαρχική Επιτροπή Μεσσηνίας του Κόμματος ενώ τη Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι ο Υπεύθυνος της Νεολαίας Λαός  Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας