10.7.2011,

Εκδικάζεται αγωγή Γερμανών στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της βοήθειας προς Ελλάδα

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας εξετάζει σήμερα την αγωγή Γερμανών συνταγματολόγων ενάντια στη συμμετοχή της χώρας τους στη χρηματοπιστωτική διάσωση της Ελλάδας. Η αγωγή που εξετάζει σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο στρέφεται κατά τόσο της αρχικής ελληνικής διάσωσης του Μαίου 2010 όσο και κατά της μετέπειτα δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης.

Τα σχέδια αυτά προβλέπουν πως η Γερμανία θα εγγυηθεί δάνεια ως 22,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και 147,6 δισ. προς άλλες χώρες.

Στους ενάγοντες περιλαμβάνεται ο Peter Gauweiler, μέλος του συντηρητικού μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ ο οποίος έχει εναντιωθεί σε προηγούμενα μέτρα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς και μία ομάδα καθηγητών.

Κι εμείς λέμε κάπου εδώ “Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι”!

Αντί να ξυπνήσουμε – χωρίς εισαγωγικά- και να ζητήσουμε εμείς τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων που δικαιούμαστε να λαμβάνουμε από τη γερμανική κυβέρνηση για όλα αυτά που μας έκαναν την κατοχή, κάνουν και δικαστήρια για να μας πάρουν πίσω τα λεφτά που μας δάνεισαν!

Γερμανοί Συνταγματολόγοι λέει έκαναν την αγωγή!

Άραγε εμείς δεν διαθέτουμε  κανένα συνταγματολόγο να έχει το σθένος και να κάνει κι αυτός μαζί με άλλους τα αντίστοιχα;

Μάλλον όχι… Άλλωστε πότε υπερασπιστήκαμε εμείς τα δικαιώματα μας- πέραν των απρομνημονεύτων- για να το κάνουμε και σήμερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε